Menu

.      

Uunikumid startisid esmaspäeva varahommikul Luhamaalt 1200kilomeetrisele teekonnale

  • Kirjutas Tomi Saluveer

Fotod: Gregor Saluveer

TEEKOND ❯ Kuus Võru uunikumiklubi autot kogunes eile varahommikul Luhamaa piiripunktis, et alustada Venemaa kaudu 1200 kilomeetri pikkust teekonda külla Soome sõprusklubile. Narva kaudu liikudes liitub Võru klubiga hiljem ka Tartu uunikumiklubi, reisiseltskonna kogusuuruseks on siis 15 sõidukit.

„Rohkem kui tuhande kilomeetri pikkune teekond on vana auto jaoks päris pikk sõit, autode keskmine kiirus on 70 kilomeetrit tunnis,” lausus juht Raivo Ojaveer, kes arvestab oma GAZ 69 kütusekuluks vähemalt 16 liitrit 100 kilomeetri kohta.

Teekond kulgeb läbi Peterhofi , Kroonlinna, Repino, Viiburi ja Pikhtovoye, Soomes võtab neid vastu Orimattila sõprusklubi, kuhu kuulub 500 Soome uunikumiomanikku.

Luhamaa terminali ees eile hommikul kell 5.30. Autoklubi liikmed võtavad ette pika reisi Venemaa kaudu Soome. FOTO: GREGOR SALUVEER

„Kui tee peal autodega midagi juhtub, peame neid lihtsalt remontima,” ütles Ojaveer. „Tööriistad ning mõned põhilised varuosad, nagu bensiinipump ja jagajad, on meil kaasas.”

Fotod: Gregor Saluveer

MTÜ Võru Vanatehnikaklubi Vänt tähistab tänavu oma kümnendat sünnipäeva. Klubi eesmärgiks on vanade autode ja muu vanatehnika kui ka kultuuripärandi säilitamine ja taaselustamine. 2011. aastal korraldas klubi 600kilomeetrise sõidu ümber Peipsi, 2012. aastal läbiti Ukrainas kokku 5000 kilomeetrit. Klubi on Ojaveere sõnul ühtlasi ka sõpruskond, kus esineb vahetevahel ka tülisid. Teekonnal on kaasas autohuviliste naised, lapsed on tema sõnul aga juba nii suured, et tahavad omapead käia.

„Järgmise teekonna plaani meil veel paigas ei ole, see selgub tavaliselt sõidu käigus,” lisas ta.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD