Menu

.      

Kodukohvikud pakkusid mõnusat olemist ja omapäraseid toite

  • Kirjutas Kadi Annom

Koidula kohviku rõõmus seltskond otse laadamelu südames asuvas kohvikus. Keskel perenaine Jana Skippar, paremal tütar Patricia ja vasakul tubli abiline Carol. FOTOD: Kadi Annom

TOIDUELAMUS ❯ Laupäeval toimus 22. Võru pärimustantsu festivali raames teine Võru kodukohvikute päev. Iga kohvik oli isemoodi oma stiili ning näoga. Kokku võttis külalisi sel päeval vastu seitseteist kohvikupidajat. Igale kohvikule lisasid omapära erinevad nüansid – kust sai nautida erakordset vaadet Võru linnale, kes üllatas tantsu ning lauluga, kus toimetasid ringi vahvad Pipi Pikksukad või kes pakkus eriliselt kodust menüüd. Valik oli lai ja elamusest ei jäänud ilma ükski soovija.

Kohvik Uma Kuup külalistemaja katusel

Lydia Koidula tänaval asuva külalistemaja Uma Kuup katusele oli kohvikute päeva raames üles seatud katusekohvik, mis tutvustas end kui Võru kõige kõrgemal asuv kohvik. Selleks, et jõuda vaadet ning venelanna küpsetatud pirukat nautima, oli tarvis ronida tervelt kuus korrust kõrgemale.

Kui eelmisel aastal saatsid kohvikupidamist juhataja Joosep Hoole sõnul vihmahood, siis sel korral ilma üle nuriseda ei saanud. Katusekohvikut peetigi juba teist aastat, seda kas ka järgmisel aastal kohvikuplaanid on, näitab Hoole sõnul aeg.

Uma Kuup katusekohvikus juhatas kodukohvikute päeval vägesid noor perenaine Laura Nossova, kes on kõigest üheteistkümneaastane. Uma Kuubi juhataja Joosep Hoole oli selleks ajaks määratud hoopis koka ametisse. Lisaks ehtsale venelanna hakkliha- sibula pirukale pakuti kohvikus jäätisekokteili ning kohvi. Kaasa sai osta angervaksasiirupit ja pärnaõisi. Külastajate kõrvu paitas oma vanuseklassis Baltikumi parima mängija Ly Hoole lõõtsamäng. Hiljem sai kaasa elada ka kahekümnest esinejast koosnevale trupile Maatasa.

Kohvik Koidula – südamest südamesse

Kadi Annom

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD