Menu

.      

Võrumaa teedel põrises rohkem kui sada vanamootorratast

  • Kirjutas Tomi Saluveer

Suured mehed suurte ratastega. Unic- Moto kokkutuleku külastajate arv oli Võrus rekordiline. Külas olid motomehed Lätist, Leedust, Soomest ja Poolast. Fotod: GREGOR SALUVEER

KOKKUTULEK ❯ Eesti vanamootorrattaklubi Unic-Moto korraldas nädalavahetusel Võrumaal Haanjamehe talus kokkutuleku, mis oli osalejate arvu poolest klubi ajaloos rekordiline. Esmakordselt Võrumaal toimunud sündmusel oli kohal 106 mootorratast ja kokku 187 osalejat.

Vanamotoklubi kokkutuleku korraldaja Priit Pedaku sõnul olid kõige kaugemad osalejad Poolast, külas olid ka lätlased, leedukad ja soomlased. Mitukümmend aastat vana traditsiooni käigus korraldatakse motomeeste kokkutulek igal aastal erinevas kohas, eelmisel aastal oldi Saaremaal.

„Saame kokku ja vaatame, millised on uudised, mida on rataste juures paremaks tehtud ja mida saab veel paremaks teha,” lausus Pedak. „Ühtlasi näitame mootorrattaid linnarahvale.”

Kokkutulekust võtsid osa Eesti vanamootorrattaklubi Unic-Moto liikmed koos peredega ning mitteliikmetest huvilised, kellel oli ette näidata 35aastane või vanem mootorratas.

Motomeeste kokkutuleku staap oli Haanjamehe talus, kokkutulnud sõitsid ringi Lõuna-Eesti teedel ning külastasid muuhulgas ka Ööbikuoru hüdrotöökoda-muuseumi, Suure Munamäe vaatetorni ja Haanja vanade mootorrataste muuseumi.

MTÜ Eesti vanamootorrattaklubi Unic-Moto ühendab vanamootorratta huvilisi, klubi eesmärgiks on aidata kaasa vanatehnika säilitamisele.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD