Menu

.      

Mõttepäev andis hinnangu Meremäe ja Setomaa tulevikule

Meremäe mõttepäeva osavõtjad kirjutamas üles Vastseliina-Orava-Misso-Meremäe suunal liitumise plusse ja miinuseid. Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

MÕTTETALGUD • Meremäe valla mõttepäeval osales neljapäeval üle 60 inimese. Vallarahvas avaldas oma meelsust haldusreformi teemal. Kaks kolmandikku hääletussedeli täitnud osalejatest pooldas liitumist ühtse Seto valla suunas. Vallavolikogu enamus on seni soosinud Vastseliina suunda.

Haldusreformiteemalist väitlust juhtis Võrumaa Omavalitsuste Liidu konsultant Mihkel Laan. Valla-elanike mõtete kaardistamiseks jagas ta sümboolsed hääletussedelid, mille täitsid kokku ligikaudu pooled mõttepäeval osalenud inimesed.

Valikus olid erinevate liitumisalternatiivide plussid ja miinused: ühtse Seto valla suund; Meremäe, Misso, Orava ja Vastseliina suund; Võru suund (Lasva, Sõmerpalu ja Võru, kellega võiksid liituda ka Vastseliina, Orava ja Meremäe); sundliitmine ehk otsus mitte midagi teha. Setomaa suund kogus osalenutelt 24 poolthäält ja Vastseliina suund seitse häält.

Mure selle pärast, et jäädakse ajahätta

Mõttepäeva korralda- sest ja tööst. ja Emeri Saluveer kutsus osalejaid kaasa rääkima valla lähiaja võimalikest tegevustest ja meenutas maavanem Robert Lepiksoni aegseid haldusreformi ideid. Alumisel pildil liitumisläbirääkimiste konsultant Mihkel Laan vestlust juhtimas. Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

Haldusreformi läbirääkimistega on Laane sõnul nüüd juba väga kiire. Seda kinnitas ka Rõuge vallavanem Tiit Toots, kes rääkis mõttepäeval, kuidas toimub hetkel töö läbirääkimisi pidavate Misso, Haanja, Rõuge, Varstu ja hiljuti liitunud Mõniste valla ühistes töögruppides.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD