Menu

.      

Kanepiga teisele katsele

Kanepil on Mikk Kooseri sõnul turgu. Saaki on küll raske saada, see on ebaühtlane ja taim on ka mulla suhtes tundlik. Kanepikultuuriga siiski tegeletakse. Ühelt hektarilt saadakse hea õnne korral üks tonn, mille kokkuostuhind on praegu 1500–1600 eurot.	 Foto: GREGOR SALUVEER

KANEPIKASVATUS • Lõuna-Antsu talu katsetas põllumajandusliku kanepi kasvatamist juba viis aastat tagasi, toona jäädi sellega erinevatel põhjustel miinusesse. Tuhandehektarine talu võttis huvitava põllukultuuri kasvatamise 14 hektari peal tänavu taas ette, senised kogemused tahetakse ära kasutada.

Kanepiseemne kokkuostuhind on Lõuna-Antsu talu noore peremehe Mikk Kooseri sõnul 1500–1600 eurot tonni eest, mahekanep on veidi kallim. „Kui saada ühelt hektarilt üks tonn seemet, on see hea tulemus,” lausus ta. Näiteks toidunisu tonn maksab 150 eurot, selle saagikus on aga viis tonni hektarilt.

Kanepikasvatus moodustab Lõuna-Antsu talupidamisest siiski marginaalse osa, mingeid põllumehe riske Kooseri sõnul sellega ei hajutata. Meremäel asuval suurtalul on talinisu all üle 300 hektari, herne ja oa all samapalju, lisaks kasvatatakse otra ja talirapsi, mille saak tänavu siiski hävis.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD