Menu

.      

Alūksnes armuti taas – peeti kahekümne esimesi linna päevi

Laseršõu ja ilutulestik Aluksnes. Fotod: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN:

LINNA PIDU • Esimesed Alūksne linna päevad toimusid 1995. aastal. Linna päevade traditsioon sai alguse mälestuspäevast. Iga aasta augustikuu esimesel pühapäeval külastati Alūksne kalmistut, linna tulid ka need, kes enam siin ei ela, kuid kelle sugulased on maetud Alūksne kalmistule. Seesugusest mälestuspäeva traditsioonist on välja kasvanud Alūksne linna päevad.

Linna päevad kestavad igal aastal kolm kuni neli päeva. Sel aastal toimus esimene kontsert „Jumalik armastus” neljapäeval. Tegemist oli kirikukontserdiga, kus esinesid Eesti muusikud. Alūksne linna avalike suhete spetsialisti Evita Aploka sõnul on kirikukontserdist avakontserdina saamas traditsioon, eelmisel aastal astus kirikus üles Ukraina lastekoor.

Linna päevade avakontserdiks peetakse Aploka väitel reedeõhtust kontserti, mis seekord kandis nime „Armastusest kantud”. Kontserdile järgnes uhke laseršõu ja ilutulestik muusika saatel. Laupäevast festivalipäeva kirjeldab Evita Aploka kui kõige tegevusterohkemat. Toimuvad erinevad kontserdid, laat, spordiüritused ja palju muud nii lastele kui täiskasvanutele.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD