Menu

.      

Võrumaa tänavused kaunimad kodud asuvad Misso, Haanja ja Võru vallas

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Aive ja Hillar Keiri kodu Misso vallas

Reedel, 05. augustil tunnustas Võru maavanem Andres Kõiv konkursi  "Eesti kaunis kodu 2016" maakondlikust konkursist osavõtjaid ning kolme võitjat.

Maakondlikule konkursile esitati kokku 17 objekti, millest komisjon valis välja  kolm. Võrumaa „Eesti kaunis kodu 2016“ võitjateks valiti Aive ja Hillar Keiri kodu Misso vallas, Maile Mölderi ja Marius Moreli kodu Haanja vallas ning Arno ja Ulvi Tammjärve kodu  Võru vallas. Võrumaa kaunimad kodud esitati Eesti Kodukaunistamise Ühingule (EKKÜ) osalema vabariiklikul  „Eesti kauni kodu“ konkursil.

Maile Mölder pojaga

„Võrumaa kodud on igal aastal üha kaunimad ning konkursi komisjoni töö, valida välja kaunimatest kõige kaunimad, on raske,“ sõnas Võrumaa komisjoni esimees Ülle Luuk. „Kõik 17 esitatud objekti olid ilusad, igaüks omal eripärasel moel, seetõttu on kiituse ära teeninud kõik need, kelle kodu või muu objekt konkursile esitati. Nad on teinud palju tööd ja see töö ei too rõõmu mitte ainult neile endile, vaid ka nende külalistele, naabritele ja juhuslikele möödujatelegi,“ lisas Luuk. 

Ulvi ja Arno Tammjärv

Kõigile maakondlikul konkursil osalenutele andsid Võru maavanem Andres Kõiv ja Võrumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Mailis Koger üle riigihalduse ministri tänukirja ja rahvusvärvides mastivimpli. Maakondliku konkursi kolme võitjat tunnustab ka Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves oma vastuvõtul 28. augustil Põlvamaal Moostes.

Üritus toimus eelmisel aastal Vabariigi Presidendi tunnustuse saanud Mae ja Evald Krillo koduaias Lasva vallas. Üritust väisas ka EKKÜ juhatuse esimees Arvi Altmäe. Tänavu möödus 80 aastat Eesti kodukaunistamise liikumise algusest 1936. aastal.

Tänuüritus  maakondlikul konkursil osalejatele sai teoks Võrumaa Omavalitsuste Liidu, Lasva Vallavalitsuse ja Võru Maavalitsuse koostöös.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD