Menu

.      

Gaasitarne leping sõlmitud: uued bussid hakkavad sõitma jaanuarist

Võrru tuleb Eesti esimene tankla, kus saab tankida kõiki kütuseliike. Alexela tanklas on pärast laiendamistöid nii bensiini, diislikütuse, CNG kui ka LPG tankimise võimalus. Alexela kommunikatsioonijuht Norbert Kaareste näitab kohta, kuhu uued tankurid tulevad.  „Usume gaasisõidukite arvu kasvu, sest gaas on oluliselt soodsam ja keskkonnasõbralikum kui bensiin või diislikütus,” lisas ta.									           Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

LEPING • Jaanuarist tulevad Võrus liinile uued gaasikütusel töötavad bussid. AS Hansa Bussiliinid allkirjastas reedel ASiga Alexela Energy lepingu, mille tulemusel laiendab Alexela Kose tee tanklat liinibusside teenindamiseks. Sellest saab ühtlasi Eesti esimene universaalne kõiki kütuseliike pakkuv tankla.

„Leping bussifirmaga andis meile aluse, et selline tankla rajada,” ütles Alexela kommunikatsioonijuht Norbert Kaareste. „Meie plaan on pärast tankla laienduse valmimist kogu gaasikütuse kasutajate kliendibaasi täiendada nii Võru-, Valga- kui ka Põlvamaal.”

Esimene omalaadne tankla Baltikumis

Hetkel pakutakse Alexelas bensiini ja diiselkütust, aasta lõpuks lisanduvad sellele autogaas LPG ja Võrumaa liinibusside tankimiseks vajalik CNG gaas. Selline LNG baasil toimiv CNG tankla on esimene omalaadne kõikides Balti riikides.

Planeeritud tankla mahutab ligikaudu 16 tonni veeldatud gaasi, millega saab tankida veidi üle 1000 sõiduauto. Paigaldatakse kaks tankurit, seega saavad korraga tankida kaks autot, või auto ja liinibuss. Alanud on uue tankla projekteerimistööd, tankla täpne asendiplaan pole veel selge.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD