Menu

.      

Kaitseväe kõige noorem üksus saab teisipäeval omale lipu

LIPUTSEREMOONIA • Tänavu kaheaastaseks saanud kaitseväe kõige nooremale üksusele, 2. jalaväebrigaadi tagalapataljonile annetatakse 20. septembril kell 12 Võru linnas Vabaduse platsil lipp. Pärast rivistust saavad huvilised tutvuda tagalapataljoni tehnika ja relvastusega.

Seoses tseremooniaga on liiklus Võru linnas piiratud. Ajavahemikus kella 7–14.30 on liikluseks suletud Vabaduse tänaval Jüri tänava ristmiku ja Mäe tänava ristmiku vaheline teelõik (välja arvatud liinibussid). Samuti ei saa kasutada Vabaduse platsi parklat.

„Tooksin esile väeosale lipusaamises kaks olulisimat aspekti. Esiteks tähistab lipusaamine teatud mõttes suhteliselt noore väeosa nii-öelda valmissaamist ning teiseks on väeosa lipp oluline üksuse isikkoosseisu ühendav ning ühtekuuluvustunnet süvendav sümbol,” ütles lipusaamise kohta tagalapataljoni ülem major Tarmo Tameri.

Kaitsevägi kutsub huvilisi 2. jalaväebrigaadi tagalapataljoni lipu annetamise tseremooniast osa saama. Selle järel on kõigil võimalik tutvuda tagalapataljoni relvastuse ja tehnika näitusega ning struktuuri ja ajalooga.

20 PÄEVA ENIMLOETUD