Menu

.      

Võrumaa bussid saavad uue välimuse

Võrumaal hakkavad tulevast aastast sõitma bussid, mille külgedel on võrukeelsed laused „Liinan ja laanen”, „Ütenkuun” ja „Vunki täus”. Kõigil bussidel on taga lause „Aigu om”. Pildil Viljandis bussidele kleepsusid  paigaldav kohalik reklaamimees Jaano Sild. Fotod: ERAKOGU

ÜHISTRANSPORT • Alates jaanuarist tulevad Võrumaal liinile uued gaasibussid, praegu tegeletakse busside välise disainiga. ASi Hansa Liinid juhatuse liikme Madis Lepa sõnul on uute busside välimus ilus ja elav. Praegu paigaldatakse Viljandis bussidele võrukeelseid kleebiseid.

„Busside kujundamisel on võetud kasutusele Võrumaa uus logo, selle kasutamine ühistranspordis tõstab märgi tuntust, samas näevad bussid ka väga kenad välja,” lausus Lepp. „Ma loodan, et uus ühtne kujunduslik lahendus on kena nii uutel gaasibussidel kui ka praegu juba ringi sõitvatel bussidel.”

„Aigu om”

Alates jaanuarist tulevad liinile kolme suurusega bussid. „Kõige väiksemad on 17kohalised, veidi suuremad bussid mahutavad kümme inimest rohkem, suuri linnaliinibusse on kokku viis,” lausus Lepp. „Erineva suurusega bussid saavad ka veidi erineva väljanägemise.”

Busside külgedele lähevad võrukeelsed laused „Liinan ja laanen”, „Ütenkuun” ja „Vunki täus”, kõigil bussidel on taga lause „Aigu om”. Nii rääkis Võru maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Britt Vahter. Märkimist väärib ka, et järgmisel nädalal on võru keele nädal.

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD