Menu

.      

Missos pandi eile nurgakivi ilmselt maailma suurimale tüüringi tõugu piimakitsefarmile

Päevakangelased Linda Pajo  (vasakult), süles poeg Kert, Kermo Rannamäe. Paremalt projektijuht  Urmas Peegel, Ruth ja Ain Pajo.  Pildilt puudub beebivankris olnud Timo. Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

• Tallinnast 300 kilomeetri kaugusele Misso valda Kimalase külla rajavad Eesti 2016. aasta parimad noortalunikud Kermo Rannamäe ja Linda Pajo farmi 500 tüüringi kitsele •

MISSO MAAILMAKAARDILE • Eile kell 11.30 tehti Nõmme kinnistul Andri-Peedo talu OÜ Kitsefarm kompleksi suurehitusel ühispilt. Seejärel asetas noorperemees Kermo Rannamäe paigale silindri oluliste dokumentidega ja oma nutitelefoni koos mälukaardiga. Viimasele olid salvestatud kõik olulised hetked, mis toimusid viimase kahe aasta jooksul, et piimakitsefarmi rajamist ette valmistada.

Kompleksi projektijuht Urmas Peegel teatas eile nurgakivi panekule kogunenutele, et aastateks 2020–2021, mil farmis on pool tuhat kitse, saab sellest maailma suurim tüüringi kitse farm. Meierei valmides hakatakse pakkuma ka erinevaid kitsejuustusid.

Kompleksis on suur laudakompleks, kus kitsed saavad vabalt sisse-välja liikuda. Samas on heinaküün-kuivati, kus saab ise sööta koostada, see liigub õhu kaudu kitsedeni. Meiereis on lüpsiplats, olme- ja külalisruumid.

„Teises etapis lisanduvad garaažihoone, komposteerimisväljak ning päikeseelektrijaam,” tutvustas mastaapset ettevõtmist projektijuht Urmas Peegel.

20 PÄEVA ENIMLOETUD