Menu

.      

Antsla linn sai kuuse, Vana-Antsla pilkupüüdva bussiootekoha

Antsla kuusk sai paika koos päikeseloojanguga. Foto: FOTOSFERA / ANDREI JAVNAŠAN

ADVENDIAEG ON UKSE EES • Antsla südalinnas sai jõulupuu teisipäeval paika koos päikeseloojanguga. Vana-Antslas saab neil päevil valmis pilkupüüdev kuusnurkne bussiootepaviljon.

Antsla jõulukuusk toodi Taberlaane külast ära teisel katsel. Hommikul kella 10 ajal oli tuul nii vali, et ei hakatud proovimagi. Pärastlõunal oli tuul leebem ja Antsla sai kauni puu, mis paistab väga sarnane esmaspäeval Võrru toodud kuusega.

Antsla valla haljastusspetsialisti Liana Neeve sõnul selgub täpne puu kõrgus puu kaunistamise käigus, arvatavasti on see üle 15 meetri.

Viis aastat tagasi istutas Liana Neeve koos abilistega Antsla südalinna ja Kobelasse serbia kuused, et neid tulevikus jõulukuuskedena kasutama hakata.

„Need kuused on umbes viie meetri kõrgused. Peab veel paarkümmend aastat ootama, alles siis pole enam tarvis jõulupuud kuskilt mujalt tuua,” ütles Liana Neeve eile hommikul Võrumaa Teatajale.

Antsla valla haardest räägib kujukalt jõulukuuskede tulede  süütamise graafik pühapäeval, 27. novembril. Kell 15 süüdatakse tuled Kobelas, kell 16 Antslas, kell 18 Tsoorus. Valla jõulupidu on Linda rahvamajas 9. detsembril.

20 PÄEVA ENIMLOETUD