Menu

.      

Pikkade traditsioonidega Võrumaa meistrite käsitöö näitus Riigikogus avati taas

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Võrumaa Omavalitsuste Liit

Esmaspäeval, 5. detsembril avati Riigikogus juba 16. korda traditsiooniks kujunenud Võrumaa meistrite jõulueelne käsitöö näitus-müük. Näitusmüüki ilmestab tänavu Võrumaa kooliõpilaste portreenäitus 101-st Riigikogu saadikust, Võrumaa lõhnade näitus ning muud üllatused.

Näitusmüügi pikaajaline eestvedaja käsitöömeister Lya Veski sõnul valmistab nii Riigikogu liikmetele kui teistele külalistele kõige enam elevust õpilaste valmistatud saadikute portreed: „Otsitakse erinevusi ja sarnasusi. Need siirad pildid teevad kõigi vaatajate tuju heaks.“ Riigikogu liikmeid maalisid ja joonistasid Võru Kreutzwaldi Kooli, Võru Kesklinna Kooli, Rõuge Põhikooli, Puiga Põhikooli ja Haanja Põhikooli 1.-4. klassi lapsed.

Näitusmüügile oli oma käsitööd välja pannud 60 meistrit. Riigikogu fuajees saab uurida ja ka kaasa soetada kudumeid, hoidiseid, vaipu, puutööd, värsket leiba ja muud. Loomulikult ei puudu ka võrumaine suitsusaunasink.

Näitus-müügi avamisest võtsid osa Võrumaa omavalitsuste 41-liikmeline delegatsioon ning Riigikogu liikmed ja töötajad. Avasõnad laususid Riigikogu esimees Eiki Nestor ja Võrumaa OL juhatuse esimees Mailis Koger.

Näitus-müügi avamise järel kohtusid Võrumaa omavalitsuste esindajad uue peaministri Jüri Ratasega ja Kagu-Eesti saadikutega.

Võrumaa käsitööliste näitusmüügi toimumist veavad eest kohalikud käsitöölised koostöös Võrumaa Omavalitsuste Liiduga. Võrumaa omavalitsuste delegatsioon viibib Tallinnas kuni tänaseni, 6. detsembrini.

20 PÄEVA ENIMLOETUD