Menu

.      

Võrukate delegatsioon oli esmaspäeval riigikogus

Võrumaa omavalitsuste juhid külastasid esmapäeval riigikogu, vesteldi poliitikutega ja avati sealjuures Võrumaa toodete traditsiooniline näitusmüük. Võrumaalt sõitis kohale 40 inimest. Foto: GREGOR SALUVEER

JÕULUTRADITSIOON • Esmaspäeval avasid Võrumaa käsitöömeistrid riigikogus jõulueelse näitusmüügi, see traditsioon jätkus tänavu juba 16. korda. Näitusmüügi avamise järel kohtusid Võrumaa omavalitsuste esindajad peaminister Jüri Ratasega ja riigikogu Kagu-Eesti saadikutega.

Näitusmüügile oli oma käsitööd välja pannud 60 Võrumaa meistrit. Riigikogu fuajees sai vaadata ja kaasa osta kudumeid, hoidiseid, vaipu, puutööd, värsket leiba ja suitsusaunasinki. Külalised said kohapeal tutvuda ka Võrumaa lõhnade väljapanekuga.

Näituse tõmbenumbriks oli Võrumaa kooliõpilaste portreekogu riigikogu saadikutest, sada ühte saadikut maalisid ja joonistasid Võru Kreutzwaldi kooli, Võru Kesklinna kooli, Rõuge põhikooli, Puiga põhikooli ja Haanja põhikooli algklasside õpilased.

Näitusmüügi avamisel osales Võrumaa omavalitsuste 41liikmeline delegatsioon ning riigikogu liikmed ja töötajad. Võrumaa käsitööliste näitusmüügi toimumist veavad eest kohalikud käsitöölised koostöös Võrumaa Omavalitsuste Liiduga.

20 PÄEVA ENIMLOETUD