Menu

.      

Kuulsast Tamula sööklamajast saab aasta pärast kuue korteriga elamu

Endisest Tamula sööklast saab elamu, kuus väga  hea asukohaga korterit peaksid elavdama  Võru kinnisvaraturgu. Foto: ANDREI JAVNAŠAN

KINNISVARAÄRI • Katariina allee ja Kreutzwaldi tänava nurgal asuvast endisest kuulsast Tamula sööklast peaks 2018. aasta alguseks saama kuue korteriga elamu. Kinnistu omanik Ain Tarrend plaanib väga hea asukohaga muinsuskaitse all olevasse hoonesse ehitada kaks suurt ja neli väikest korterit.

„Tegeleme täna hoone ettevalmistamise ja koristustöödega, et alustada kevadel reaalsete ehitustöödega,” lausus Tarrend. „Maja osas on probleeme igas lülis,  esimeses etapis uuendame vundamenti, töötame samas ka katuse ja seintega.”

Maja on Tarrendi sõnul juba aastaid seisnud ja selle katus on läbi jooksnud. „Tänase töö eesmärgiks on viia hoone sellisesse järku, et saaksime hakata renoveerima maja ilma seda rohkem lõhkumata, parandamata või tugevdamata,” lausus Tarrend. „Teeme kindlustus- ja vundamenditöid.”

Katariina 6 tooks turule elevust

FOTO: ANDREI JAVNAŠAN Võrumaa Teataja

Tarrendi sõnul on arenduse eesmärgiks kõik korterid maha müüa. Arvestades hoone seisukorda ja asukohta võib korterite hind tema sõnul olla Võru turgu arvestades suhteliselt kõrge. „Kui osad korterid jäävadki müümata, otsime nendele rentnikud,” lisas ta.

Ader Kinnisvara juht Margus Ader ütles, et Katariina tn 6 elamu tooks Võrru elevust ja seda ongi vaja. „Väikelinnade suur mure on see, et keegi ei julge siin midagi teha,” lausus Ader. „Tehinguid on vähe ja pankadel pole kinnisvara hindamiseks ja võrdlemiseks suuri võimalusi, ka laenu saamine on seetõttu keeruline.”

20 PÄEVA ENIMLOETUD