Menu

.      

Keeni talu perenaine Aksella Kirotaja – 100

Võru vallavanem Georg Ruuda vihjas Aksella Kirotajat õnnitledes, et Võru valla pikaealisuse rekord on 106 aastat ja see tuleks ületada.      Fotod: ANDREI JAVNAŠAN

SADA AASTAT • Peaaegu sada aastat Keeni talus Navi külas elanud Aksella Kirotaja sai esmaspäeval, 19. detsembril saja-aastaseks. Kui Võru vallavanem Georg Ruuda ja sotsiaaltöö spetsialist Maret Tarrend teda juubelipäeval õnnitlesid, tõusis juubilar püsti ja vastas soovitusele, et selles eas sobib õnnitlusi vastu võtta juba istudes: „Miks ma siis ei jõua seista, ikka jõuan õnnitlusi vastu võtta seistes, sest olen läbi elu kõik tööd saanud tehtud, ühe päeva olen olnud isegi kolhoosi esimees.”

Georg Ruuda sõnul on Võru valla vanuserekord 106 aastat ja Aksella Kirotajal on, mille poole püüelda. Praegu on aga Aksella Kirotaja vallas ainuke saja-aastane.

FOTO: Andrei Javnašan Võrumaa Teataja

„Tean, et Võru linnas elab minust vanem Elsbeth Jahu. Temaga käisime koos Navi kuueklassilises koolis, mille mina lõpetasin 1931. aastal. Siis tuli hakata talutöid tegema ja vanade eest hoolitsema,” lisab vallavanema sõnadele kogu aeg sirget rühti hoidev Aksella Kirotaja, hoolimata sellest, et külalisi on tulnud vastu võtta juba kolm päeva. Juubilar tänab korduvalt lähisugulast Helle Jakobit, kelle juures ja hoole all on ta Juba külas olnud viimased viis aastat.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD