Menu

.      

Kuperjanovi jalaväepataljon harjutas simulatsioonil lahingupidamist

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Kuperjanovi jalaväepataljon

Ligi 30 Kuperjanovi jalaväepataljoni tagalakompanii rühma-, jao- ja meeskonnaülemat ning tegevväelast osalesid 19.-22. detsembril Tartus KVÜÕA matkekeskuses läbi viidud arvutipõhisel harjutusel „Ainult lahendused“.

„Harjutuse eesmärk oli läbi mängida õppesituatsioone kuni kompanii taseme juhtide ja eriala spetsialistide koolitamiseks ning arendada nende juhtimise, sidepidamise ja koostöö alaseid oskusi,“ sõnas tagalakompanii ülema abi nooremleitnant Even Hurt. „Antud simulatsioonisüsteem võimaldas ilma suurema vaevata luua erinevaid olukordi, mida maastikul oleks keeruline, aja- ja ressursimahukas või lausa võimatu tekitada,“ lisas nooremleitnant Hurt.

Kuperjanovi jalaväepataljon

Virtuaalsel matkesüsteemil põhinev harjutus oli üles ehitatud kahe osapoole vahel. Üheks osapooleks tagalakompanii, kellele olid määratud oma erialalised ametikohad, koos vastava transpordi ja lisavarustusega. Teiseks osapooleks vastutegevus matkekeskuse koolitajadl, kes tekitasid erinevad situatsioone ning probleeme, mis võib reaalse tegevuse käigus ette tulla.

20 PÄEVA ENIMLOETUD