Menu

.      

Tele2 käivitas tänavu Võrumaal 5 uut tugijaama

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Tele2 ehitas 2016. aastal Võrumaale 5 uut tugijaama, mille tulemusena said Antsla ja Rõuge elanikud kiire 4G interneti.

Tele2 Eesti raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul investeeris ettevõte tänavu Eestis ligi 8 miljonit eurot, et ennetada mobiilse interneti kasutusmahtude kasvu ning tõsta keskmist mobiilse interneti kiirust. 

Üle Eesti püstitas ettevõte 349 uut tugijaama, kattes 98,4 protsenti riigist 4G-ga. Lõppeva aasta võrguehitustööde keskmes oli Sarri sõnul erinevaid sagedusi liita võimaldava võrgutehnoloogia viimine üle Eesti.

Kuni 225 Mbit/s kiirusega internet on kättesaadav 30 suuremas linnas ja asulas, sealhulgas ka Rõuges ja Antslas, kus Tele2 võrk liidab kahte edastussagedust.

“Katsetame täna juba järgmist uut võrgutehnoloogiat, mis tõstab olemasolevat mobiilse interneti allalaadimiskiirust kolmandiku võrra. Kui testimine läheb edukalt, viime sama tehnoloogia 2017. aastal üle kogu Eesti,“ lubas Sarri.

Võru maakonna selleaastaste võrguehitustööde fookuses olid Antsla ja Rõuge, kus käivitati sagedusi liitva tehnoloogiaga ülikiire 4G internet. Võrumaa uute tugijaamade asukohad on Antsla, Haanja, Rõuge, Sõmerpalu ja Ruusmäe.

Tuleval aastal plaanib Tele2 Võrumaal käivitada vähemalt 10 ning üle-eestiliselt 325 uut tugijaama.

20 PÄEVA ENIMLOETUD