Menu

.      

Pühade ajal jäädi truuks traditsioonilisele toidule, kuid avastati ka uusi maitseid

  • Kirjutas Kadi Annom

FOTO: Kadi Annom

KAUBANDUS ❯ Jõulud ja aastavahetus on pühad, mida peetakse au sees ning mille tähistamisele pööratakse palju tähelepanu. Tarbimine kasvab oluliselt nii kingikoti täitmise kui ka pidulaua katmise arvelt. Igal aastal on inimeste ostukäitumises tunda sarnast mustrit, kuid igal aastal paistab silma ka erinevusi. Maxima Eesti kommunikatsioonijuht Katja Ljubobratets kirjeldab kokkuvõtvalt võrukate pühadelauda nii: traditsioonid pikitud põnevate maitsetega.

Maximas tehti ostuotsuseid hoolikamalt kui varem

Maxima Eesti ostuosakonna juhataja Merle Brett-Alveus ütles, et tänavu jõulude ja aastavahetuse ajal olid tarbijad oma valikutes hoolikamad kui kunagi varem. Valiti kvaliteetsemaid kaupu ja jälgiti koguseid. „Kõige populaarsemaks kaubaks üle Eesti osutusid mandariinid. Mandariinide müügiedu on ootuspärane, sest tegemist on traditsiooniliste jõulupuuviljadega, mis aitavad meie hämarasse talveaega veidi värvikirevust tuua. Puuviljadest pääsesid Võrus enim müüdud toidukaupade edetabelisse ka banaanid ja hurmaa,” rääkis Merle Brett-Alveus.

Võru Maxima pühadeaegsete toidukaupade esikümne müüginimekirjas olid ka piim ja piimatooted. „Piimatoodetest peab ära märkima kodujuustu, sest nii suures koguses ei ole me seda veel müünud kui tänavu jõulude aegu. Rekordiliseks osutus ka hapukoore müük,” ütles Maxima Eesti Võru kaupluse juhataja Kati Arkman. Peale selle läksid Arkmani sõnul Võru Maxima kaupluses hästi kaubaks traditsioonilised toiduained, nagu näiteks liha, verivorst, hakkliha, vorst, kartulid, tomatid ning porgandid.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD