Menu

.      

Adrenalin Arena Baltic Master’i esimese etapi võitis Tanel Leok

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Fotod: Maario Ehte

Hoolimata lumest ja kargest talveilmast, sõideti Adrenalin Arenal 9. jaanuaril 2017 esimene Baltic Masteri etapp. Kokku oli võistlejaid ligi sadakond ning rajal võtsid mõõtu nii suured rattad, Mini MX kui ka naised erinevate kaherattalistega.

Päeva naelaks oli MX A masinaklassi võidusõit, kus startisid teiste seas neli Sõmerpalu Motoklubi sõitjat (Tanel Leok, Karel Kutsar, Jan Jakobson, Allar Pent). Kvalifikatsiooni ja kogu päeva kiireim mees rajal oli Tanel Leok (Husqvarna), Tema järel ajasõidus 0,6 sekundiga Karel Kutsar (Husqvarna), kolmas Jan Jakobson (Kawasaki). Kummaski võistlusstardis vanameister Leok kellelegi sõnaõigust ei andnud, võttes mõlemad stardivõidud ja edestades lähimaid konkurente esimeses sõidus 27,8 sekundit, teises 14, 9. Poodiumi teiste kohtade peale käis aga tihe rebimine. Esimeses stardis sai hästi minema eelmise aasta tiitli võitja, Kagu Motoklubi sõitja Andero Lusbo (Yamaha), Kutsar tihedalt tema kannul, nii kihutatigi ratas rattas lõpuni, kohtate järjestust muutmata. Teises stardis oli Taneli järel kiireim Kutsar, Lusbo pidi sõitu alustama võistlejate rivi tagumisest otsast. Head sõitu näitasid ka soomlane Joni Roos (KTM), Hardi Roosiorg (KTM, Sahkar Racing Team), kellest Lusbol oli omajagu tööd, et 12 minuti ja ühe lisaringiga mööda saada. Teise sõidu kolmas koht, aga kindlustas ka üldkokkuvõttes Kagu Motoklubi sõitjale poodiumi kolmanda koha, teine Kutsar, esimene Tanel Leok.

Fotod: Maario Ehte

Põnevaid sõite jagus ka teistesse masinaklassidesse. MiniMX ridades näitas kiiret hoogu Heido Havam, kes kindlalt võitis nii kvalifikatsiooni kui ka esimese võidusõidu. Teises sõidus näitas tugevat konkurentsi lõuna naaber lätlane Raivis Levans (1. sõit 2.) , jäädes siiski lõpusirgel alla 1 sekundiga Havamile. Päeva kokkuvõttes kolmas koht läks Marko Lepikule (1. sõit 4., 2. sõit 3. koht).

Naiste arvestuses, nagu juba traditsiooniks saanud, oli taaskord palju neide reas. Sel korral meie kiiretel tüdrukutel poodiumile asja polnud, kaksikvõit läks Lätti – esimene Anastasia Ushakova, teine Elina Kalnina, kolmanda koha noppis soomlanna Maarit Mäkinen.

MX BC klassis võitis Leevi Timonen (KTM, FIN, 50p), teine Siim Rotmeister (Honda, Pärnu MK 44p), kolmas Veikka Mattila (KTM, FIN, 38p).

MX DE klassi kiireim oli Mihkel Tääkre (KTM, MRC MK, 50p), teine Antti Ranniko (Kawasaki, FIN, 44p), kolmas Kenor Kotkas (Honda, Carma MK, 38p).

Adrenalin Arena täna kõiki toetajaid, korraldajaid ja osavõtjaid!
Järgmine Adrenalin Arena Baltic Master etapp sõidetakse 12. veebruar.

15. jaanuaril võib kaasa elama tulla noortele motokrossi sõpradele, sest just siis sõidetakse lastevõistluse II etapp!

Mõnusat alanud aastat kõigile ja kohtumiseni Arenal!

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD