Menu

.      

Sõlekese lasteaed valmib plaanitust hiljem

  • Kirjutas Tomi Saluveer

FOTO: Andrei Javnašan Võrumaa Teataja

EHITUS ❯ Tänaseks on selge, et Sõlekese lasteaia hoone valmib mitte varem kui 1. märtsiks, seega vähemalt kuu aega plaanitust hiljem. Ehitusfi rma YIT nimetab tööde venimise põhjuseks ootamatuid lisatöid ja halba ilma, linnavalitsus tegeleb aga lepingus sätestatud rahaliste sanktsioonide rakendamisega.

Sõlekese lasteaed on Võrus esimene, kus toimub hoone kapitaalne renoveerimine. Lasteaed jääb Võru linna kõige suuremasse korterelamute piirkonda, seal käib üle 200 lapse. 3600ruutmeetrise lasteaia ehitushanke võitis aktsiaselts YIT Ehitus, tööde maksumus on 2,5 miljoni eurot.

Kas 52 protsenti või 80 protsenti?

Fotol eilne Sõlekese lasteaia ehitustandrilt. Lasteaia esialgne ehitustähtaeg kukub juba mõne nädala pärast, ehitaja YIT Ehitus
on pakkunud uueks tähtajaks 1. märtsi. Ehitusfirma on olnud hädas vundamenditöödega ja plaanitust suuremas mahus sisetöödega.
Linn rakendab ehitajale rahalisi sanktsioone, ehituse kvaliteediga ollakse aga siiski rahul.

FOTO: Andrei Javnašan Võrumaa Teataja

Võru linnavalitsuse juriidilise osakonna juhataja Esko Hillepi sõnul on YITiga sõlmitud ehituslepingus lepitud kokku tööde vaheetappides ehk konkreetsetes kuupäevades, milleks peavad kokkuleppelised tööd olema tehtud. 3. jaanuari seisuga on akteeritud tööde maht vaid veidi üle 52 protsendi.

YIT Ehituse divisionijuht Andras Kelt kinnitas eile seevastu, et tehtud tööde maht on nii tehtud töid kui ka objektile tarnitud materjale arvestades suurusjärgus 75–80 protsenti.

„Lõpetamata tööde põhimahu moodustavad viimistlustööde lõpetamine hoones sees ja kivikattega platside rajamisega seotud tööde lõpetamine hooneväliselt,” lisas Kelt.

Kaks tähtaega kukkunud

Hillepi sõnul on praeguseks möödas kahe vaheetapi tähtajad: 30. septembriks pidi olema valmis hoone „karp kinni lahendus” ja 2. jaanuariks pidi hoone olema valmis kasutusloa taotlemiseks. Praeguseks on mõlemad vaheetapid täitmata ning tellija ehk linna poolt vastu võtmata.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD