Menu

.      

Meremäe mäel protestiti reede õhtul sundliitmise vastu

Reedel, 13. jaanuaril Meremäel. Vaatetorni jalamil olevat Arvo Varese sõnul tipphetkel olnud umbes 60 meeleavaldajat. Pildil taamal vasakul mäe all oli vana-uusaasta peol korraldajate sõnul koos külalistega kuni 150 inimest.             Foto: ANDREI JAVNAŠAN

PILDIGALERII EI SUNDLIITMISELE! • Reedel, 13. jaanuaril, vana kalendri aasta viimasel päeval protestiti Meremäel vaatetorni jalamil Meremäe valla Mikitamäe ja Värska vallaga sundliitmise vastu. Mõnisada meetrit eemal mäe all oli aga vana-uusaasta pidu.

Meremäe vallavolikogu esimehe Arno Varese sõnul oli vaatetorni juures kuni 60 meeleavaldajat. Loosungitelt sai lugeda, et soovitakse ühineda Võru suunal.

VIDEO „Me ei ole nõus tagatubades tehtud otsustega,” rääkis Arno Vares. „Meie elu on seatud Võru suunas. See ei tähenda Setu kultuuri vastu olemist.”

Arno Vares ütles Võrumaa Teatajale, et Meremäe vallas on demokraatia ohus ja 217 allkirja oleksid nagu tühised. Meremäe vallas elab ümmarguselt tuhat inimest hällist kuni eakateni. 217 allkirja on väga arvestatav osa valla elanikest.

20 PÄEVA ENIMLOETUD