Menu

.      

Võrumaal ehitatakse ohutumaks neli liiklusohtlikku kohta

Ohtlik kurv Linnamäel ehitatakse kevadsuvel ohutumaks. Rajatakse bussipeatuse laiendused ja platvormid, uuendatakse teekatet, paigaldatakse lisavalgustus. Foto: ANDREI JAVNAŠAN

OHUTUS • Igal aastal püüab maanteeamet likvideerida liiklusohtlikke kohti. Möödunud aasta sügisel sõlmiti leping Võru maakonnas nelja liiklusohtliku koha ümberehitamiseks.

Lepingu maksumuseks on 312 000 eurot, töövõtjaks OÜ Asfaldigrupp, omanikujärelevalvet teeb AS Infragate Eesti.

Linnamäele ehitatakse uued autobussipeatuse laiendused ja platvormid ning uus ootekoda ja ohutussaarega teeületuskoht, uuendatakse olemasolevat teekatet, paigaldatakse uued liikluskorraldusvahendid ning rajatakse uus lisavalgustus.

Varstus tehakse kooli ja kultuurikeskuse vaheline teeületuskoht ohutumaks, ehitatakse uued kõnniteelõigud ja uus valgustus.

Kuutsil ehitatakse kooli ja rahvamaja teeületuskohale künnis, uued autobussipeatuse platvormid, paigaldatakse uus lisavalgustus.

Ruusmäel ehitatakse autobussipeatuse platvormid ohutumasse kohta ja paigaldatakse uus ootekoda.

Halbade ilmaolude tõttu ei alustatud töid Varstus, Kuutsil ja Ruusmäel. Ainult Linnamäel jõuti töödega algust teha, ehitati autobussipeatuste laiendustele killustikalused ja tehti valgusega seotud kaablitöid. Maanteeamet nõuab töövõtjalt kvaliteetset tööd, mida ei saa garanteerida külmade ilmadega ning sellepärast jäid asfaldi paigaldamisega seotud tööd alanud aastasse.

Praegu töid ei tehta, jätkatakse kevadel.

20 PÄEVA ENIMLOETUD