Menu

.      

Pühajõe pruulikoda püüab positiivselt mõjutada alkoholitarbimise kultuuri

Pühajõe pruulikoja õlled Antslas Hauka Konsumis.

EDULUGU • Möödunud aasta juuli keskpaigas saatis Pühajõe pruulikoda välja pressiteate, et tööd alustab esimene väikepruulikoda Võrumaal, enne seda peeti ametlik avapidu. Nüüd, pool aastat hiljem jõudis toodang müüki Coopi kauplustesse Põlvas ja Antslas. Veel on õlu saadaval Võrus, Rõuges, Vastseliinas, Lõunakeskuse taluturul Tartus, samuti õllemüügile spetsialiseerunud õllepoodides Tallinnas ja Tartus.

Rain Epler, üks asutajatest sõnab, et väga keeruline see teekond lettidele jõudmiseni ei olnud. Ta lisas, et tuleb inimestega rääkida, ise ühendust võtta, ise uurida. Lõuna-Eestis on nii suuremasse jaemüügiketti kuuluvad kauplused kui ka erapoed ise huvitatud, et sortimendis oleks kohalikku toodangut.

Alguse sai kogu ettevõtmine umbes 2,5 aastat tagasi. Algul sai pruulitud prooviks, endale. Siis hobi korras sõpradele, retsepte katsetatud ja täiustatud. Vaikselt, poolteist aastat arenes peas mõte ametlikust pruulikojast. Tuli endale selgeks teha, mida selline ettevõtmine kaasa toob: nõuded, reeglid, ettekirjutused. Enne ei saa tootmiseks vajalikke lubasid. Et tegemist on aktsiisikaubaga, siis ka need seadusesätted tuli üle vaadata ja selle järgi sammud planeerida. Tuli arvestada, et käiakse kohapeal kontrollimas.

20 PÄEVA ENIMLOETUD