Menu

.      

Setomaal toetati ühtse valla loomist

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Pilt on illustratiivne FOTO: ANDREI JAVNAŠAN Võrumaa Teataja

Setomaal lõppes pühapäeval rahvaküsitlus Setomaa valla küsimuses ning esialgsetel andmetel soovisid elanikud ühtse valla loomist, vahendas "Aktuaalne Kaamera".

Setomaa valla vastaste ja pooldajate vahelisest lõhest ajendatud küsitluse eesmärgiks oli välja selgitada, kas kohalikud elanikud tahavad ühtset Setomaa valda või mitte.

Ühtsesse valda kuuluksid Mikitamäe, Värska ja Meremäe vald ning Misso vallast Luhamaa nulk. Küsitlusel said osaleda kõik Setomaa omavalitsustesse registreeritud elanikud.

Neli päeva kestnud küsitluse valimisaktiivsus osutus oodatust kõrgemaks.

"Täiesti enneolematu valimisaktiivsus haldusreformi küsimuses. Ma arvan, et mitte kusagil Eestis ei ole sellist protsenti olnud. Et ikkagi kõvasti üle poole, kohati 75 protsenti ja isegi enam. Tegu on oma juurte ja päritoluga seotud küsimusega, et sellepärast see on nii tugevalt inimeste identiteeti mõjutanud ja nad on tahtnud oma arvamust välja öelda," selgitas Põlva maavanem Igor Taro.

Meremäe vallas Obinitsas kohapeal olnud ERR-i ajakirjanik Mirjam Nutov kinnitas, et esialgsete tulemuste kohaselt toetati ühtse valla loomist ülekaalukalt.

Hiljemalt 15. veebruariks, kui valitsus peab otsustama ka teiste sundliidetavate omavalitsuste osas, peab ta tegema nüüd Setomaa osas ka oma otsuse.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD