Menu

.      

Külad tahavad valda vahetada

Meremäe valla 26 küla (kaardil punasega) on andnud allkirju, et liituda Vastseliina vallaga. Lõpliku otsuse teeb valitsus, kes võib plaanitava Setumaa valla lõhkumisest keelduda.

HALDUSREFORM • Praeguses haldusreformi etapis on omavalitsuse volikogudel võimalik veel algatada kiireid haldusüksuse piiride muutmisi ehk külade üleandmist ühe omavalitsuse koosseisust teise. Selliste algatustega on praegu tegelenud Mikitamäe, Meremäe ja Antsla valla eestvedajad.

Mikitamäe vallas soovisid Räpina poole liikuda Võõpsu, Lüübnitsa, Audjasaare, Kahkva ja Usinitsa küla. Volikogu seda algatust eelmisel kolmapäeval toimunud istungil siiski ei toetanud. Minimaalse häälteenamusega 5:6 jäid peale setumeelsed volikogu liikmed.

Vastupidi Mikitamäele läks Meremäe valla volikogus samasugune algatus läbi, sama napi häälteenamusega 6:5 hääletas volikogu selle poolt, et teha Vastseliinale ettepanek alustada läbirääkimisi piiride muutmiseks 26 Meremäe valla küla arvamiseks Vastseliina valla kooseisu.

Liitumine Rõuge vallaga oli teemaks ka Tsooru kandi kaheksas külas. Antsla valla kaguosas asuv ligi 600 elanikuga Tsooru kant kuulus varem Rõuge kihelkonna alla. Roosiku külavanema
Aivo Alevi sõnul oli see mõte küll oktoobris üleval, aga ei leidnud siis elanike toetust, praegu pole teema enam aktuaalne.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD