Kuperjanovi pataljoni külastas sünnipäeval 800 inimest

Taara linnakus asub täna Eesti suurim jalaväepataljon kokku ligi 800 ajateenijaga, laupäeval näidati pataljoni relvastust ka sadadele külalistele. Foto: TOMI SALUVEER

PILDIGALERII KÜLASTUSPÄEV • 2. jalaväebrigaadi Kuperjanovi jalaväepataljon tähistas laupäeval oma taasloomise 25. aastapäeva kaitseväelise jalutuskäigu ja lahtiste uste päevaga. Leitnant Anna-Liisa Vaheri sõnul külastas lahtiste uste päeva kokku ligikaudu 800 külalist.

„Külastajateks olid peamiselt Võrumaa inimesed, samuti ajateenijate ja tegevväelaste perekonnad, sageli tuldi koos lastega,” lausus päeva korraldamise eest vastutanud Vaher. „Lastele oli tegevust palju, relvadest laskmise juures olid pidevalt järjekorrad, ettenähtud kolm tundi jäi mõne jaoks isegi väheks.”

Lahtiste uste päeval said huvilised tutvuda ajateenijate olmetingimustega, varustuse ja relvastusega, lasta õhkrelvast, harjutada paintball´i, proovida raskekuulipilduja ja tankitõrjerelva laskesimulaatorit ning maitsta sõdurisuppi. Värbamiskeskus tutvustab kaitseväe tegevust ja ametikohti, erioperatsioonide väejuhatus demonstreerib oma varustust, toimus ka kaitseväelaste näidislahing.

Taara linnakus toimunud lahtiste uste päevale eelnes hommikul kell 10 pataljoni allüksuste ning politsei- ja piirivalveorkestri jalutuskäik läbi Võru linna. Linnarahvale demonstreerida rivioskusi kui kaitseväelise korra ja organiseerituse alust.

Kuperjanovi jalaväepataljon on praegu suurim jalaväepataljon Eestis, seal teenib ligi 800 ajateenijat. Pataljon taasloodi 18. märtsil 1992, alates 2014. aasta augustist kuulub Kuperjanovi jalaväepataljon 2. jalaväebrigaadi koosseisu. Pataljoni praegune ülem on kolonelleitnant Toomas Tõniste.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD