Menu

.      

Linn rajab Võru bussijaama juurde 120 kohaga parkla

Pildil linnapea Anti Allas (vasakul) ja abilinnapea Kalev Ilves nädalavahetusel parkla talgutel kuivanud puud langetamas.      Foto: TOMI SALUVEER

LINNAPILT • Võru linn rajab Tartu tänavale bussijaama juurde ligikaudu 3000ruutmeetrise parkla, kus on pärast täielikku valmisehitamist ja joonimist 120 parkimiskohta. Parkla saab freespurukatte mõne kuu pärast, lõplikult kaetakse see asfaltbetoonkattega järgmisel suvel.

„Parklaala korrastatakse mõne kuu jooksul nii, et seal oleks võimalik juba parkida,” rääkis Võru linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Marianne Mett. „Kuna tänavu hakatakse sellel alal ehitama kergliiklusteed, siis võib seal enne osaliselt toimuda ehituseks vajalike materjalide ladustamine.”

Uus 120 kohaga parkla hakkab paiknema bussijaama vahetus läheduses uue kergliiklustee ristumispunktis.

Linn ostis parklarajamiseks maa aktsiaseltsilt KPG, maa ostutehing toimus 27. aprillil ja selle hind oli 9000 eurot. Parkla ehitatakse täielikult valmis järgmise aasta suvel ning see läheb maksma ligikaudu 60 000–80 000 eurot.

Parkla ehitushange on Meti sõnul plaanis korraldada järgmise aasta jaanuaris või veebruaris, et oleks võimalik saada parim turuhind ning et kevadel saaks esimesel võimalusel ehitustöödega alustada.

„Linna arengukava aruteludel on korduvalt tõstatatud parkimisprobleemi bussijaama juures,” lausus Võru linnapea Anti Allas. „Hea meel on tõdeda, et lõpuks leiab aastakümneid teravalt püsti olnud probleem lahenduse.”

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD