Menu

.      

Kõrgepalu mees töötab päeval Toftanis, vabal ajal laiendab aga oma mahekanalat

Kõrgepalu külas elava Jaanus Venski kanakasvatusest on  saamas midagi enamat kui hobi. Mees seismas äsja valminud 1500 lindu mahutava kanala ees.

VÄIKETOOTJA • Varstu vallas elav Jaanus Venski töötab päeval puidutööstuses Toftan ja peab selle kõrvalt talus mahekanalat. Hiljuti valmis mehel uus laut, mis mahutab 1500 munevat lindu, tänavu plaanib pererahvas kanade arvu kahekordistada. Euroopas möllav linnugripp neile suurt muret ei valmista.

„Kui juba maal elada, siis tuleb siin ka millegagi tegeleda, muidu võiks ju hoopis linna kolida,” rääkis Eesti ühes juhtivas puidutööstuses käidujuhina töötav mees. „Terve suvi lihtsalt muru niita ka ei saa, sellist tegevust kauaks ei jätku.”

Farmis on praegu 400 kana, veel sellel aastal plaanitakse lindude arvu kahekordistada. Viis kukke on eelkõige kanadele emotsiooni saamiseks. Fotod: TOMI SALUVEER

OÜ Umamuna tegeleb Varstu vallas Kõrgepalu külas juba seitsmendat aastat kodulinnukasvatusega. Pooleldi hobi korras, nagu Venski ise ütleb. Eelmisel kevadel saadi PRIA käest toetusraha ja asuti ehitama uut kanalat, nüüd on hoone püsti.

„Kui kulud ja tulud otseselt kokku võtta, siis miinusesse me ei jää,” rääkis Jaanus Venski. „Kui aga pidevalt investeerida, laiendada ja uuendada, siis tunnistan, et olen tegelikult ka Toftani palgaraha siia juba mitu aastat juurde pannud.”

20 PÄEVA ENIMLOETUD