Menu

.      

Uuest parklast Võru bussijaama jõudmiseks tuleb teha ring, sest ette jääb eramaa

  • Kirjutas Tomi Saluveer

Joonis: TOMI SALUVEER

VÕRU LINN ❯ Uuest Võru bussijaama parklast tuleb bussijaama jõudmiseks teha 23 meetri pikkune ring, sest ette jääb eramaa. Maa omaniku Jüri Kikkase sõnul pole ohutuse huvides välistatud, et parkla ja bussijaama vahele tuleb ehitada aed.

„23 lisameetri pärast linn seda maad ära ostma ei hakka, me raiskaksime linna raha,” ütles Võru linnapea Anti Allas. „Ja ilmselt ei ole maaomanik Jüri Kikkas ka müümisest huvitatud, mingit tüliõuna meil sellel teemal omavahel ei ole.”

Mõnekümne lisameetri pärast ei soovi linn maad osta

Allase sõnul kasutab Kikkas seda maad parklana ja sealt ei tohikski inimesed üle käia, sest busside parkimisalas liikumine on ohtlik. „Samuti pole mõistlik kasutada linna raha selle maatüki ostmiseks – kui sealt läheks tee üle, siis muuks otstarbeks seda enam kasutada ei saa.”

„Praegu on kergliiklustee projekt väga loogiline, kui seda muuta, tuleks ära osta Vilja tn 2 kinnistu ja määrata see kergliiklustee krundiks,” lausus Allas. „Esiteks ei ole see maa müügiks ja teiseks ei ole mõtet seda investeeringut paarikümne meetri pärast teha.”

Kergliiklusteed ei saa ehitada eramaale

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD