Menu

.      

Kooliks valmistumine kestab terve suve

  • Kirjutas Kadi Annom

Võru Charloti kaupluse juhataja Marianne Palgi tutvustamas kaupluse koolitarvete valikut. Palgi soovitab koolitarvete soetamisel kindlasti poodi kaasa võtta ka lapsed, et nad saaksid oma eelistusi ja arvamust avaldada. Foto: KADI ANNOM

KOOLIKAUBAD ❯ Vähem kui kolme nädala pärast on taas käes september, mis tähendab paljude jaoks koolitee algust. Kuigi kooliks vajamineva nimekiri on küll aja jooksul sisult muutunud, ei saa ka täna ükski õpilane hakkama ilma vajalike tarveteta. Erinevate koolikaupu müüvate kaupluste esindajad kinnitavad, et kuigi põhiostud sooritatakse augustikuu viimasel ja septembri esimesel nädalal, algab koolitarvete ostmine tegelikult juba juunikuus.

Lubage lastel koolitarbeid ise valida

Võrus Jüri tänaval asuva Charlot koolitarvete kaupluse juhataja Marianne Palgi paneb lapsevanematele südamele, et nad jätaksid koolitarvete valimisel lastele suurema sõnaõiguse. „Tihti on tunne, et kooli lähevad vanemad, mitte lapsed. Ostetakse kaupu vanematele meeldivate valikute põhjal. Palun lubage lastel valida! Nemad ju kasutavad neid tooteid. Alati saab suunata ja anda vihjeid, miks üks asi on hea või teine veel parem, aga valiku võiksid teha siiski lapsed. Päris sagedane on juhtum, kus lapsele antakse küll valik, laps valib, aga siis otsustab vanem, et võtame ikka hoopis teise asja. Kusjuures jutt käib samaväärsetest toodetest, kus on vaid mudeli või värvi vahe,” selgitab Palgi. „Kurb on vaadata nende laste silmi, kes nukralt nõustuvad,” lisab Palgi ja toonitab, et kindlasti tulge koolitarbeid ostma koos nooremate lastega, sest vanemad lapsed oskavad juba ise teha õigeid ning häid valikuid.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD