Küsimus riigikogulastele: kuidas kommenteerite Keskerakonna avalikuks tulnud valimismõtet tõsta pensione 100 euro võrra?

FOTO: ANDREI JAVNAŠAN Võrumaa Teataja

KÜSIMUS–VASTUS ❯ Eelmisel nädalal ütles Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb, et partei valmistab praegu ette riigikogu valimiste programmi, milles lubatakse erakorralist pensionitõusu, mille suurus oleks umbes 100 eurot ja see saaks teoks 2019. või 2020. aastal. Korb kinnitas ka, et erakorralise pensionitõusu lubadus on praegu partei poolt veel ametlikult kinnitamata.

Selle nädala algul ütles peaminister Jüri Ratas Vikerraadios, et pensione tuleks erakorraliselt tõsta vähemalt 60 kuni 70 eurot.

Rahandusministeeriumi andmeil on keskmine vanaduspension praegu 416 eurot ja aprillis peaks see kasvama 6,3 protsenti, 442 euroni. Eestis on pisut üle 300 000 vanaduspensionäri, mistõttu 100eurone erakorraline pensionitõus tähendab vähemalt 360 miljoni euro suurust kulu aastas.

Kust Keskerakonna lubatud pensionitõusuks need miljonid võetakse, ei osanud peaminister ja erakonna peasekretär öelda.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD