Tätoveeringu tegemine tasub enne hoolega läbi mõelda

UUS VÕRUS Kui enamasti on jutuks, et väiksematest linnadest rännatakse pigem suurematesse õnne ja võimalusi otsima, siis alati ei pruugi see tõele vastata.

On neid, kes jäävad väiksematele piirkondadele truuks ja proovivad siinsesse ellu tuua vaheldust, elamusi ja suurlinnades olevaid võimalusi. Üheks Võru linna rikastavaks ettevõtteks on Inkin Room, kus saab lasta enda keha kaunistada kõikvõimalike tätoveeringutega. Inkin Roomi pidaja Risko Kuuba on tätoveeringute tegemisega tegelenud juba umbes 14 aastat. „Otseselt olen tätoveeringute tegemisega tegelenud seitse aastat. Sellele eelnes huvi tekkimine, uurimine ja katsetamine, mis kokkuvõttes muudab selle aja topelt pikemaks,” räägin Kuuba oma jõudmisest tätoveeringute maailma.

Võru tätoveeringusalongi külastavad ka kliendid mujalt

Risko Kuuba on ise pärit Põlvast, kuid alati palju Võrru käinud, kuniks siia elama asus. Kuuba sõnul moodustavad salongi põhilise klientuuri Võru inimesed, kuid kliente käib ka Põlvast, Tartust, Tallinnast, Pärnust, Valgast ja mujaltki. Kuna tätoveerimise tulemus on püsiv kehakaunistus, siis tasuks enne selle tegemist kõik hoolikalt läbi mõelda. „Tätoveeringu tegemiseks peab olema vähemalt 18 aastat vana. Nooremad võivad tulla ainult vanema või seadusliku hooldaja nõusolekul. Ebakvaliteetsetes tingimustes tätoveeringu tegemisel on oht nakatuda erinevatesse haigustesse, mis võivad kaasneda mustade või juba kasutuses olnud töövahenditega. Nagu näiteks nõelad, tint. Tean ise ühte juhtumit, kus noormees lasi endale tätoveeringu teha sellistes tingimustes ja tätoveeritud koht läks paiste. Arstide sõnul jäi veremürgitusest vähe puudu. Seetõttu tuleb tätoveeringute tegemisse suhtuda täie tõsidusega,” paneb Kuuba südamele.

Tätoveeringu tegemisest aeganõudvam protsess on kavand

Esimese asjana soovitab Kuuba välja mõelda, missugust tätoveeringut soovitakse. „Olen korduvalt puutunud kokku olukorraga, kus klient kirjutab, mida ta sooviks teha, joonistan selle järgi kavandi ning kui talle selle saadan, siis teavitatakse, et on tekkinud juba täiesti teine idee. Mõnel korral on sellist situatsiooni isegi ühe inimesega mitu korda juhtunud. Kuna kavandi paberile joonistamine võtab kauem aega kui tätoveeringu nahale tegemine, siis on väga oluline selgeks teha, mida üldse tahetakse. Oma soovis tuleb kindel olla juba selleks, et hiljem kahetsema ei hakataks, sest tätoveeringu eemaldamine on kulukam ning valusam protsess kui selle tegemine,” selgitab Kuuba tätoveeringu tegemise tagamaid.

Inkin Roomis tätoveeringuid eemaldada lasta ei saa, küll aga on tulnud ette olukordi, kus vana tätoveering on lastud ümber teha. „Neid, kes soovivad olemasolevat tätoveeringut ümber teha, on alla poole minu klientidest. Mõned tahavad lihtsalt üle teha või täiustada. On muidugi ka neid, kes soovivad peale täiesti uut pilti. Kahjuks alati ei ole võimalik neid sellises olukorras aidata,” räägib Kuuba.

Tätoveeringule saab kaasa ka garantii

Tätoveeringu protsess algab inimese soovist, mille järgi valmib kavand. Kui klient tuleb salongi, siis kopeeritakse kavand ja kantakse see spetsiaalse paberiga nahale. Seejärel pannakse valmis vajalikud vahendid: nõelad, masinad, tindid ja muu. Tätoveeringu tegemiseks kuluv aeg ja hind sõltub töö suurusest ning keerukusest. Kui pilt on valmis, siis kaetakse see kilega. Mis tuleb hiljem ise eemaldada ning seejärel tätoveeringut õigesti hooldada. Igale kliendile antakse kaasa voldik, kus on kirjas garantiitingimused ja kuidas tätoveeringut hooldada.

„Annan oma tehtud töödele garantii, mis kehtib kaks kuud pärast tätoveeringu tegemist. Selle perioodi jooksul selgub, kas tätoveeringut on vaja üle teha. Selline asi on vajalik, sest inimeste nahk on erinev. On neid, kellel võtab tindi esimesel korral ilusti sisse, kuid mõnel kliendil hakkab tätoveeringu tegemisel tulema rohkem verd või hakkab tätoveeritud koht leemetama. Kuna kohad, mis vajaksid ületegemist, ilmnevad pärast tätoveeringu paranemist, siis kaks kuud on piisav aeg, et mind sellest teavitada,” selgitab Kuuba garantiitingimusi.

Kuuba enda keha katab kuskil 25 tätoveeringut ja nendest esimese tegi ta juba 15aastaselt. Kui kunagi olid tätoveeringud pigem meeste pärusmaa, siis praeguseks on Kuuba sõnul seis pigem võrdne. Tätoveeringu soetajate seas on nii naisi kui ka mehi. Oma töödest favoriiti välja valida on Kuuba jaoks üsna keeruline, kuid üheks lemmikuks võib pidada hiljuti roietele tehtud tätoveeringut.

Comments  
  0
Edu siis. Naistele saab sinna ka teha jah :)
  -3
iga üks elab nagu oskab ja on nii kaunis nagu tahab, jääb ette kellelegi vää? julgeme olla minaise, keda see kotib, ostku omale ka elu ää kui ei tea mis on cuul. kui ei meeldi siis vaadake mujale ää
  0
huvitav,kus see töökoda asub jäi selgusetuks
  0
Lasin ka endale linnu teha,aga munema ei hakanud sunningas :lol: ,kuigi anti garantii....
  -5
Mis kaunistus see tatoo on?Kole vaadata neid inimesi .

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD