Menu

.      

„Ärge kartke naeratada esimesena,” ütles Tiit Toots neljapäeva õhtul Kandles

  • Kirjutas Kalev Annom

Kõrge tunnustuse pälvinute ühispilt. Tiit Toots, Merike Kapp, Mart Timmi, Anni Lahe ja Aivar Leok neljapäeva õhtul Kandle teise korruse saalis.

•Eesti 100 - Tiit Tootsi vastuvõtul oli Kannel rahvast täis•

EESTI 100 KANDLES > Neljapäeva, 22. veebruari õhtul oli Kannel puupüsti rahvast täis. Toimus haldusreformi järgne Võrumaa arenduskeskuse juhi Tiit Tootsi esimene Eesti Vabariigi aastapäeva vastuvõtt ja sedakorda eriline, sest riigil täitus 100 aastat. Õhtu meeleolu häälestas mõnusalt juba fuajees Mart Margus kitarril.

Riigi juubeli tähistamise kontsertaktus algas teatrisaalis hümni laulmisega. Tiit Toots rõhutas oma kõnes, et kui paljud reformid ja uuendused paistavad paberil ja Exceli tabelis kenad, siis reaaalses elus tuleb palju pingutada, et uuenenud meeskonnad ühes rütmis tööle saada. Tiit Toots tunnustas kõiki, kes selle nimel pikki tööpäevi ja isegi öösel tööd on teinud, et asjad sujuksid.

„Iga suur asi saab alguse pisikesest sammust,” ütles Tiit Toots. „Ärge kartke naeratada esimesena, ärge häbenege ulatamast abikätt! Nii elab ja areneb meie maakond ja riik edasi!”

Tiit Toots annab Mart Timmile üle maakonna kõrgeimat autasu - maakonna vapimärki.

Kontseraktuse lavastaja Helena Kesonen oli kokku pannud hoogsa, samas südamliku ja tujuloova kava. Aplauside ja naerupahvakutega võeti vastu etteaste „Elo biit 2018, Alati, Vorstilaul”, mis oli segu trummidest, tantsust, räpist. Ühe etteaste ajal kuuldus saalist siiski ka vilistamist.

Pidulaua oli katnud Põlva Pesa.

Õhtu naelaks oli parimatest parimate võrumaalaste autasutamine. Esimesena kutsus Tiit Toots lavale Anni Lahe. Maakonna teenetemärgi said Aivar Leok ja Merike Kapp. Kõrgeima tunnustuse - maakonna vapimärgi pälvis legendaarne Mart Timmi. Palju õnne kõigile kõrge tunnustus pälvinuile.

Võrumaa vapimärk ja selle saajad

2008 Valdur Raudvassar 2009 Heino Pehk 2010 Heinar Kool 2011 Ants Joonas 2012 Hillar Kalda 2013 Helgi Noormets 2014 Viktor Puolakainen 2015 Väino Repp 2016 Heino Vildo 2017 Enno Raag 2018 Mart Timmi

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD