Menu

.      

Ümber RingFMi ringleb 100 000 inimest

  • Kirjutas Kalev Annom
RING FM LÕUNAKESKUSES > Reedel, 23. veebruaril pidas RingFM uutes avarates ja õhulistes ruumides soolaleivapidu. Nimelt kolis RingFM Tartus Teguri tänavalt Lõunakeskuse teisele korrusele kino Apollo lähistele. 
 
Sõna otseses mõttes asub RingFM kohas, kus ringleb rahvas. Igal huvilisel on võimalik läbi väga suure kaarja akna vaadata, kuidas saade sünnib ja eetrisse läheb.
 
Nii avalikku stuudiot ei ole teadaolevalt julgenud ehitada ükski teine raadio- või telejaam. ERRi Solarise omaaegne stuudio ei kannata RingFMi kõrval välja mingit võrdlust, et mitte halvasti öelda. Ka aastavahetuse Vabaduse platsi klaasmajake oli ebaõnnestunud, kui vaadata RingFMi stuudiot.
 
Otse-eetrisse valmistub minema Lõunakeskuse juht Jaan Lott, kes näitab, kuidas peaksid kõik fännid näitama RingFmí märki! Jätke meelde!
 
Reedel jagati kõigile, kes stuudio üles leidsid suupisteid ja kiiremad said ka pileteid RingFMi korraldatavatele kontsertidele. 
 
RingFM sai tuule tiibadesse paarkümmend aastat tagasi Võrus. Unustuse hõlma on vajunud, et umbes 40 aastat tagasi tegutses tolleaegse nimetusega Võru kohalik raadio Võrumaa Teataja (Töörahva Elu) tiiva all ja eetrisse (traatidesse) anti saateid nii eesti (Avo Raja) kui ka vene (Ljudmilla Logvinovskaja) keeles. Tragilt ajas sel kaugel ajal kohaliku traatraadio asja ka Sirje Kõiv.
RingFMi stuudio välisvaade Lõunakeskuse teisel korrusel
FOTOL RingFMi stuudio välisvaade Lõunakeskuse teisel korrusel, kuhu saab auto parkida mõnekümne meetri kaugusele. Pildil ei ole näha, kuid paremal on kümne sammu kaugusel eskalaatorid. Apollo kinogi on samas.
 
Ligemale 30 aastat tagasi oli raadiol madalseis, kui keegi arvas, et võrukeelne raadio on ainuõige. Ei olnud. Tänagi hinnatakse riigiraadios üheks igavamaks võrukeelseid  saateminuteid ja kõige huvipakkuvamaks kihnukeelseid mõnusaid saateminuteid. 
 
Siis tegi võrulane Toomas Hoole 24 aastat tagasi raadiost raadio, mis kestab läbi mitmete arenduste ja muudatuste tänaseni ning kõnetab üle Eesti umbes 100 000 kuulajat. Palju õnne, särtsakaid eetrivallutusi ja rõõmsaid kuulajaid soovib RingFMile Võrumaa Teataja koos oma kümnete tuhandete lehesõprade ja lugejatega!
 
Kuulake RingFMist Võrumaa Teataja tutvustusi teisipäeviti ja neljapäeviti kell 10.07.
 
Järgmisel aastal saab RingFM 25 aastaseks.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD