Kordamine on tarkuse ema – miks ei tohi linde toita? Ja mis juhtus luikedega Tamula järvel?

Luige päästmisoperatsioon lõppes laupäeva päikeseloojangu ajaks. Tõrjutud ja veepuuduses luik viidi tuletõrjekomando puuris lahtise vee kaldale Võhandu jõel. Foto: HELERI LAKUR 

Läinud nädalal ei jäänud paljudele linnaelanikele märkamata, et Tamula järve veelinnud on jääga hädas ja toidu hankimisvõimalused kesised. Praeguseks on olukord juba paranenud, sest jää on lahti lükatud ja olukorra lahenemisele on suuresti kaasa aidanud abilinnapea Toomas Sarapuu.

Reede pärastlõunaks lahenes Tamula järvel jäätunud ala lahtilükkamine kiiremini, kui linn oleks oodanud. Tänu tähelepanelikule linnakodanikule, kes teatas, et on mitu päeva jalutanud rannas luikedest mööda ja mures nende olukorra pärast veekogu ääres, hakkas asjaga kohe tegelema Võru abilinnapea. Pärast teate saamist võttis Sarapuu ühendust keskkonnaametiga, kes oli olukorrast teadlik. Tamula järve äärde läksid asja üle vaatama abilinnapea Sarapuu, keskkonnaametnik ja linna osakonnajuhataja asetäitja Risto Aim.

FOTO: Aigar Nagel

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +3
krr
Te siinsed targad käite aga perioodiliselt valimistel ja kunagi ei trehva, et õiget kandidaati valisite.Miks te arvate, et Tamulal aastaid elanud luiged on järsku rumalad ja nad ei tea kuidas ja mida teha. Polnud neile seda lahtist vett ka vaja.
See esimene poeg , keda teised ründavad aetakse esimesena tänavu minema .... ülejäänuid ootab sama saatus lähinädalatel. 2 nädala pärast käib juba tugev võitlus, sest emalind hakkab pesale minemist mõtlema ja eelmise aasta pojad peavad olema tema territoorimilt kadunud. Võhandu maratoni ajal on luigeema juba pesal munemas.
  -2
õige ta on, kui LOLL võib inimene olla, kui ta läheb lapsega Tamula kaldale ja omaarust "toidab ja aitab " linde oma saia ja inimeste söögiga !!! lapsele õpetatakse koolis ja lasteaias, et veelinde ei tohi toita , nad jäävad sellest haigeks ja surevad , aga ISA ja EMA on rumalad ja ei tea seda . see on sama kui koeri-kasse mürgitada peibutus-söödaga. sama on Koreli oja sildadel, kui saiapätse vette visatakse, see on sama ,kui parte püssiga lasta või õngega püüda, see sai teeb linnule kahju, surma.
  -3
Räägi palju tahad, aga inimesed on endiselt idioodid ja sama jama kordub iga jumala aasta!

 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD