25 aastat tagasi sündis Võrumaa Omavalitsuste Liit

Võrumaa arenduskeskuse juht, Võrumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Tiit Toots sirvib Eesti Maaomavalitsuste Liidu väljaannet „Eesti kohalik omavalitsus ja liidud 100”, kuhu on Võrumaa Omavalitsuste Liidu ajaloo kirjutanud Mailis Koger, liidu juhatuse esimees aastatel 2014–2017. Foto: VÕRUMAA TEATAJA

OMAVALITSUSED >  1993. aasta märtsikuu, mil Eesti kroon ei olnud veel aastanegi, oli Võrumaa omavalitsustele ajalooline. 3. märtsil 1993. aastal toimus esimene Võrumaa omavalitsuspäev, kus osalesid kõigi Võrumaa omavalitsuste volitatud esindajad, ning otsustati moodustada Võrumaa Omavalitsuste Liit.

Maavalitsus registreeris protokollilise otsusega liidu põhikirja 16. märtsil 1993. aastal, mis ongi Võrumaa Omavalitsuste Liidu sünnipäevaks. Palju õnne!

Võrumaa arenduskeskuse juht ja ühtlasi ka haldusreformijärgse Võrumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Tiit Toots ütles Võrumaa Teatajale, et käis liidu loomise aastal Rõuge põhikooli 8. klassis. 2007. aastal, mil ta valiti Rõuge vallavanemaks, muutus suhtlemine omavalitsuste liiduga tihedaks.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD