SEB uuring: piirikaubandus tõmbab alla Lõuna-Eesti kaupmeeste optimismi

FOTO: ANDREI JAVNAŠAN Võrumaa Teataja

SEB läbiviidud uuringu kohaselt ennustab 13% Eesti väike- ja keskmise suurusega ettevõtetest (VKE) alanud aastaks olulist käibekasvu (15% ja rohkem). Valga-, Võru- ja Põlvamaa ettevõtted on keskmisest märksa pessimistlikumad ning vaid 8% prognoosib alanud aastaks käibekasvu ning enam kui kolmandik kardab käibelangust.

Kui maakondade lõikes on kõige optimistlikumad Raplamaa VKE-d, kus käibekasvu ennustab 22% siis Valgamaa ettevõtted on oma prognoosides kõige pessimistlikumad ning koguni 42% kardab käesoleval aastal käibelangust. Optimistlikumad ollakse tööstussektoris, kuid õitsev piirikaubandus valmistab suurt muret kaubandus- ja majutus- ning toitlustussektorile. Kui näiteks Harjumaa kaubandusettevõtted ennustavad 19% käibekasvu siis Valga-, Võru-, ja Põlvamaa kaupmehed kasvu ei näe ning koguni 62% ennustavad käivete jätkuvat kukkumist.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +1

Quoting Jelena:

Huvitav, piirikaubandus (Lätist paar asja odavamalt) tõmbab aga see et Hiinast, UK ja tont teab kust kõike odavalt tellitakse, see on ok


see ongi vale asi, mida siin uuringuks nimetatakse. ainult propagandistlik pläma. ei tea kas pangal pole riskivabas sektoris meelehead nii palju kui tahab või milles häda.
  +1
Huvitav, piirikaubandus (Lätist paar asja odavamalt) tõmbab aga see et Hiinast, UK ja tont teab kust kõike odavalt tellitakse, see on ok

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD