Kes juhib autot, kui juht on mobiilis?

 5. aprillil on üle-eestiline mobiilivaba päev. Kampaania „Kui juhid, siis juhi” raames tabasid Kagu politseijaoskonna patrullpolitseinikud Tarvo Nõgesmäe (pildil vasakul) ja Maido Mustimets (pildil paremal koeraga) varaste hommikutundide ajal kaheksa sõidukijuhti, kes tegelesid sõidu ajal kõrvaliste tegevustega. FOTOD: Aigar Nagel

PROBLEEM > Täna, 5. aprillil toimub kolmandat korda üle-eestiline mobiilivaba päev, mille eesmärk on tõmmata tähelepanu kõrvaliste tegevuste ohtlikkusele liikluses. Igakevadise kampaania eesmärk on eelkõige teadvustada ohte, mida inimesed põhjustavad, juhul kui tegelevad sõidukijuhtimise ajal kõrvaliste tegevustega. Tegemist on politsei- ja piirivalveameti (PPA) ning maanteeameti ühiskampaaniaga.

Lõuna prefektuuri Kagu politseijaoskonna patrulltalituse juhi Madis Soekaruski sõnul tegelesid Kagu-Eestis sihtsuunitluse tööga kõik patrulltoimkonnad. Võrumaal oli täna neli meeskonda, kes tegelesid süvendatult järelevalvega. „Eesmärk on  inimesi mitte karistada, vaid panna oma tegevuse osas järeldusi tegema,” lisas Soekarusk. Sel aastal on politsei fikseerinud Eestis ligi 800 rikkumist, kus juht tegeles roolis kõrvalise tegevusega, kümmekond rikkumist on tuvastatud Võrumaal. Kõik need kümme Võrumaa juhtumit olid seotud mobiiltelefoni kasutamisega samal ajal, kui autojuht püüdis sõita,” kommenteeris ta olukorda.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  0
Soekarusk pole mingi mees, vaid seelikuga naine. Seega, antud teema ei kuulu tema kompententsi.
  0
Minul juhib äpp!
  0
Aga politsei samuti räägib roolis telefonist ja surmab, olen korduvalt näinud
  0
Tere :-) Küll tahaksin teada mis vahe on automaatkastiga sõites telefoniga rääkides või rääkides "hands-free" abivahendiga - juhi tähelepanu on seljuhul võrdselt "häiritud". Ei hakka mainima kui palju on liikluses juhte,kes lihtsalt autojuhtimisega ilma igasuguse segava faktorita hakkama ei saa :-/
  0
Sõidab telefon.
  0
nüüd nii nutimaailm kõik et auto sõidab ise :)
  -8
Küll on alles dramatiseering - "Kui autojuht PÜÜDIS sõita". Soekaruks on ikka naljanina.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD