Haldusreformi järelmõjud: kas sõiduki tehniline pass vajab väljavahetamist?

Kõige kiirem on sõiduki registreerimistunnistuse ümbervahetamine e-teeninduse kaudu. Tartu teenindusbüroo Võru juhtivspetsialisti ja Põlva büroo esindaja Ago Avansi sõnul on passi vahetamine kolme hiirekliki kaugusel. Uue tehnilise passi saab tellida postiga koju või minna endale lähimasse büroosse. Lõuna regiooni Võru teenindusbüroo asub Räpina mnt 5a ning on avatud esmaspäevast reedeni kella 9–17 ja neljapäeviti kella 9–16. Foto: AIGAR NAGEL

KÜSIMUS > Viimastel päevadel on kulutulena levinud küsimused, kas haldusreformi järel tuleb sõiduki tehniline pass välja vahetada või ei. Uue liiklusseaduse järgi ei tule enam Eestimaal ringi sõites tehnilist passi kaasas kanda, seega ei oma erilist tähtsust asjaolu, millises vallas elatakse praegu ja millises elati varem.

Sotsiaalmeedias liigub ringi kiri, kus üks murelik kodanik avaldab oma muret seoses sõiduki tehnilises passis vananenud andmetega. Ta väidab, et valdade reformiga on muutunud paljud autode tehnilised passid juriidiliselt kehtetuks, kuna registreerimisandmetes on aadressid, mida enam uue reformi järel ei eksisteeri. Siinkohal oleme nõus väitega, et maanteeamet (MNT) oleks pidanud selliste küsimuste tulva ennetama.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD