Menu

.      

GALERII Esimene Võru linna teatetants sai avapaugu

  • Kirjutas Heleri Lakur

FOTOD: Aigar Nagel

29. aprillil toimus Võru linna esimene teatetantsimine, kus mitusada väikest ja suurt Võrumaa inimest said kokku ja tantsisid linna läbival kergliiklusteedel kokku 18 pärimustantsu.

PILDIGALERII Distantsi pikkuseks oli 2400 meetrit. Teatetantsuga alustati ennelõunal Maksimarketi juurest Luha tänavalt, millele järgnes Võru kesklinna pargis ühistantsimine tantsuga “Pärliine”. Rahvusvahelise tantsupäeva puhul  ja Eesti Vabariigi juubeliaastale pühendatud tänuüritus on ellu kutsutud MTÜ Võru Folkloorifestivali toimkonna poolt, et tutvustada erinevaid pärimustantse, mis on valdavat pärit Vana-Võromaalt.

MTÜ Võru Folkloorifestivali korraldustoimkonna ja  pärimustantsu viljelejad Maire Udras ja Kadri Mähar ütlevad kui ühest suust, et selline üritus ei jää kindlasti viimaseks. “Tahame seda traditsiooni kasvatada,” räägivad naised. “Teatetans on toimunud üks kord Vabariigis aga täna esmakordselt Võrumaal,” räägib Udras Võrumaa Teatajale.

“Meil on mõtteid ja ideid väga palju. Sellest tekkiski mõte -  miks mitte korraldada rahvusvahelisel tantsupäeval teatetants,” lisab Udras.

“Võru linnas on selleks praegu väga ideaalsed tingimused. Kergliiklustee on valmis saanud. Ja me oleme kogu aeg mõelnud kuidas seda ära kasutada,” lisab teatetantsu üks korraldaja liikmetest Kadri Mähar. “Nüüd on selleks võimalus olemas. Autoteed ei ole kõige paremas korras ja me ei sega kedagi. Kergliiklustee on piisavalt lai ja võimaldab hästi tantsida ja liikuda. Arvan, et teeme nendel teedel veel midagi aga tänane päev andis selleks esmase impulsi,” on Mähar rõõmus.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD