Vabaduse tänava kortermajas põles pliidile unustatud toit

FOTO: Heleri Lakur

Täna, umbes kella 12 paiku sai päästeamet kutse Võru linnas aadressile Vabaduse 2  kortermajja. Murelik majaelanik kuulis viimase korruse korteris suitsuanduri häält ja märkas koridoris suitsu, mille peale ta helistas päästeametisse.

Pereisa, kes päästeametisse helistas, elab korrus allpool ja kartis, et midagi hullu on juhtunud. Tema sõnul jõudsid tuletõrjeautod kohale vähema kui 5 minutiga. Kohale tuli nii kiirabi kui kaks Võru päästekomando autot.

“Hakkasime just kodust ära minema kui kuulsime suitsuanduri häält. Läksin koridori kohe vaatama. Koridor oli suitsu täis. Helistasin kohe päästeametisse,” rääkis ta oma ehmatusest.

FOTO: Heleri Lakur

 Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Arvi Uustalu sõnul oli väljakutse põhjustanud pliidile unustatud toit, mis oli kõrbema läinud. Suitsu täis ruum oli aktiveerinud suitsuanduri, mida kuulsid ka naabrid. 

FOTO: Heleri Lakur

“Päästjad avasid ukse ja kiirabi äratas toas viibinud elaniku. Kohapeal viidi läbi tuleohutuse alane selgitustöö,” mäkis Uustalu. Kas toas maganud elanik oli alkoholijoobes või mitte, seda päästekeskuse pressiesindaja ei kommenteerinud.

Naabrite sõnul aga kipuvad sellesama korteri elanikud, kus suitsuandur tööle hakkas, olema kimpus alkoholi tarbimisega. Tänu naabrite kiirele tegutsemisele, hoiti ära suurem õnnetus.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD