Kolm klassi sõidavad konkursi võitjatena auhinnareisile Strasbourgi

FOTO: Andrei Javnašan Võrumaa Teataja

Vabaduse väljakul kolmapäeval toimunud Euroopa Päeval avalikustati Euroopa kultuuripärandiaasta raames toimunud Päranditegijate konkursi võitjad kolmes vanuseastmes, auhinnareisi Strasbourgi pälvisid Kose gümnaasiumi 10. ja 11. klassi noored, Võru gümnaasiumi õpilasesindus ja Narva gümnaasiumi õpilasesindus.

„Hindasime töid jutustatud loo kaasakiskuvuse põhjal, samuti vaatasime kui mitmekülgselt töös pärandobjekti ajalugu tutvustati. Oluline oli ka jutustatud loo jagatavus ning uudne lähenemine objektile,“ selgitas Päranditegijate konkursi peakorraldaja Madle Lippus muinsuskaitseametist.

Päranditegijate konkursile laekus kokku 43 tööd. Vanuseklasside vahel jagunesid tööd järgnevalt: kaks tööd esitati algkooli, 17 põhikooli ja 24 keskkooli kategoorias. Töid esitati koolidest üle Eesti.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  0
siia sobib ka see,inimest hoiti väe ja vöimuga kinni ,peksti mingi kaikaga vöeti välja sperma niit kangutati löug lahti pandi sisse hööguv kapsel maeti maha ,seda köikke inimesele välja vöetud raha pärast,tegelased on riigi töetajad,haridustegelased ,aga see värk on pikem vöikam see pusle mees on elus ja ta ei ole ainuke BBC vääriline jutt muidugi kui teid kinni ei peeta ja ajakirjanikele vösa vahel taha ei keerata seniks päikest :lol: teid tervitab sitt mees :P
  0
need vöru koolid rääkigu parem oma teatud kasvantike relva narko,vedudest kellegi edasi saamiseks kellegi eest ,piiri taha kinni mängimistest,ära kasutatud inimestest ,koolide eest ja maksu mengeled kysige selle kohta minu arust tuleb neil paljud inimesed neil kinni maksta seal on tehtud kinni vötmisi ,eravaldustesse klassidega tungimisi raha välja pressimisi laste orjastamisi te maksu mengeled vaadake öiges suunas mitte ärge vahtige teed need vöru koolid on nagu mussoliini ajas.seniks päikest :lol:

 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD