Suurima tootevalikuga saeveski Eestis, AS Toftan plaanib iga aastaga kasvada

 ASi Toftan tegevjuht Martin Arula näitab tehasesse sissetoodavat kuuse- ja männipalki. Toftani üheks huvitavamaks tooteks võib pidada Jaapanisse müüdava maavärinakindla eramaja liimpuitkarkassi valmistamiseks mõeldud saematerjali. Foto: AIGAR NAGEL

TÖÖSTUS > Baltimaade üks suurimaid puidutööstusettevõtteid AS Toftan on keskendunud pidevale kasvule ja tootlikkusele ning tehnika nüüdisajastamisele.

Ettevõttest on saanud suuruselt teine saeveski Eestis ja kolmas Baltikumis. Umbes aasta tagasi on Toftani tegevjuht Martin Arula öelnud Võrumaa Teatajale antud intervjuus, et kui täna räägitakse Eestis, et meil on paberipuud üle, siis aasta pärast ei tohiks see teema Kagu-Eestit enam puudutada. Mis on selle ajaga muutunud?

Ettevõte toodang läheb 20 riiki üle maailma

Ettevõte toodab kuivatatud ja lõppkasutuse järgi sorteeritud saematerjali. „Pool mõlema tehase toodangust jääb Eesti tööstustele järeltöötlemiseks, valmistatakse maju, mööblit, ehituskomponente, voodrilaudu ja pakendeid. Edasi eksporditakse need juba lisandunud väärtusega,” märkis tegevjuht Arula.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD