Vastseliina piiskopilinnuse kompleksi väljaarendamisele läheb veel üle poole miljoni euro

 FOTOD: Aigar Nagel

VAATAMISVÄÄRSUS > Eile keskpäeval avati pidulikult Vastseliina linnuse keskaja elamuskeskuses  palverännumaja ja uus ekspositsioon. Vastseliina piiskopilinnus pärineb 14. sajandist ja on kuulutatud pärast valge risti ime ilmutust 1353. aastal paavst Innocentius VI poolt pühapaigaks, paavst kuulutas välja ka aasta ja 40päevase patukaristuse kustutuse. Palverännud linnusesse kestsid kuni 16. sajandini. SA Vastseliina Piiskopilinnus arendusprojekt sai toetust Euroopa Liidu regionaalarengu fondist, omaosaluse tagas Võru vald.

PILDIGALERII Maja välisfassaadi ilmestab Korten plekk, mis näeb välja kohati roostekarva, aga mis aja jooksul muutub veelgi oranžikaspruunikamaks roostetooniks. Välisfassaadina kasutatud materjal on kolme millimeetri paksune. Materjalivalik on linnuseisanda Ivar Traageli sõnul tingitud sellest, et eristatav oleks nii uus kui ka vana, aga värvi poolest sobiks konteksti. „Muinsuskaitse ja projekteerija jõudsid koos sellise lahenduseni,” lisab Traagel.

Eile keskpäeval lõigati läbi pidulik pael, mis avas keskaja elamuskeskuse ühe osana valminud palverännumaja. Oma õnnistuse andis majale Tartu katoliku kiriku õpetaja isa Miguel. FOTOD: Aigar Nagel

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD