Punase maasika päeval sai Pokukoda kümneaastaseks

Pokumaad külastatakse nii kaugemalt kui ka lähemalt. Tegevjuht Nele Hendrikson nimetab kaugemalt tulijatest näiteks külalisi Ida-Virumaalt, Pärnust, Viljandist ja Tallinnast. Foto: AIGAR NAGEL

SÜNNIPÄEV ❯ 12. juuni on Pokumaal alati pisut pidulikum kui tavaliselt, see päev on Poku perel punase maasika päev, üks pidulikumaid kogu aastaringis. Miks täpselt, seda keegi päris täpselt ei teagi. Sellele päevale rihiti kümme aastat tagasi ka Pokukoja pidulik avamine. Selle nädala teisipäev oli jälle 12. kuupäev, külastajate jaoks pisut erilisem, sest neid võeti vastu Eestimaa maasikatega, tähistamaks Pokukoja kümnendat sünnipäeva ja punase maasika päeva.

Alguse sai Pokumaa 1996. aastal, siis alustati eeltöid. 24. novembril 1998 munitsipaliseeriti Vabariigi Valitsuse otsusega Pokumaa territooriumiks 55,7 hektarit maad kohalikele omavalitsustele. 10. mail 2000. aastal otsustas valitsus lõplikult riigi osaluse Pokumaa Sihtasutuses. Sama aasta 23. mail asutati Pokumaa Sihtasutus, selle asutasid Eesti Vabariik (esindaja Põlva maavalitsus), Kanepi vald, Urvaste vald, Eestimaa Looduse Fond, toonane AS Eesti Post, Võro Selts VKKF ja Edgar Valter, kellelt 1994. aastal oli ilmunud „Pokuraamat”, taasiseseisvunud Eesti suurima tiraažiga lasteraamat. 21. septembril 2000. aastal kanti Pokumaa Sihtasutus registrisse.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD