Ühistu juht Andres Kõiv: piirikaubandus ja Võrru lisandunud kauplused sunnivad maapoodide püsimise eest võitlema

Andres Kõiv, Ruusmäe kaupluse juhataja Saila Kalk (keskel) ja Karin Kõiv vana ahju juures, mis teeb peagi ruumi heale toidukaubale. Foto: AIGAR NAGEL

Võru Tarbijate Ühistu juhataja Andres Kõiv ütleb intervjuus Võrumaa Teatajale, et piirikaubandus kombinatsioonis Võrru lisandunud mitme poega on ühistule väga suur väljakutse – käive väheneb, kuid investeeringuid tuleb konkurentsis püsimiseks vältimatult teha ja maapoode töös hoida. 

Mis on ühistu õige nimi, kas Võru Tarbijate Ühistu või Coop?

Andres Kõiv: Võrumaal on praegu ikka tarbijate ühistu. Oleme tegutsenud üle saja aasta ning hoiame oma traditsioone ja nime au sees. Coop on kaubamärk, mis ühendab tervet Euroopa tarbijate ühistu kontserni. Ka igal meie kauplusel on Coopi tähis, sest kuulume sellesse perekonda. Pole võimatu, et toome tulevikus Coopi märgi ka Võrus senisest rohkem nähtavale. Kauplustes on ka üsna palju tooteid, mis seda tähistust kannavad, enamasti on see kaup, mida Eestis ja Võrumaal on mingil põhjusel raske toota. Üldiselt on kohaliku kauba pakkumine ja koostöö tootjatega suund, mis on ennast igati õigustanud. Päris kõike Võrumaal siiski ei toodeta ega kasvatata.

Asusite VTÜ juhatuse liikmeks rohkem kui kuus kuud tagasi, kuivõrd olete praeguseks sisse elanud?

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  0

Quoting mis su nimi on? Ise:

http://arileht.delfi.ee/news/uudised/majandusanaluutik-aktsiise-tosteti-huupi-puhtast-rahaahnusest-mida-hiljem-nimetati-rahva-tervisest-hoolimiseks?id=82753715


Kus see suur anaal lüütik siis oli kui reformisigaduste meistriklass toimis. Eks ta kisa ole arusaadav - ta Sebega seotud ja bussiäri nagu a ja o, aga .... vähegi teadmistepõhise tulevikuettevõtte MILREM-i sokutasid jälle väliskapitalile. Ehk müüsid mõistuse maha ja lohistavad siin bussidega edasi ja kisavad aktsiise. Sellised need hädised ettevõtjad meil on.
  0
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/majandusanaluutik-aktsiise-tosteti-huupi-puhtast-rahaahnusest-mida-hiljem-nimetati-rahva-tervisest-hoolimiseks?id=82753715
  +2
Ongi nii ... googeldage , tootjad müüvad Lätti alkoholi olulise allahindlusega. VT ei lase linki copyda.
Samamoodi tekitas Soome Olvi siia aastateks odava õlle ja komandeeris oma toodete joodikud Eestisse ostma. Kasumi varastas salaja siit minema ning maksud jättis maksmata.
  +1

Quoting Juss:

No aktsiiside meeletu tõus sai juba Reformierakonna valitsemise ajal alguse, kui meil oli naabritest kõik kallim.


Ära jaura, ajakirjandus on sul suud silmad täis valetanud ... mingit meeletut pole kuskil. Vahe on selles, et enne läks õlletootjate altkäemaks reformipedrode ämmade kappi, nüüd liigub riigikassassé ja tunduvalt suuremas mahus.
  +7
No aktsiiside meeletu tõus sai juba Reformierakonna valitsemise ajal alguse, kui meil oli naabritest kõik kallim.
  +7
ah et ... kui ei saa alko hinda alla võetud siis on läti süüdi. tehke keegi ükskord ots lahti ja lõpetage see tootjate - kaubanduse teadlik jonn ning eimillegi tõestamine. ja kui omal ajal kaubandus müüs trikitamiseks piima alla omahinna võite ju sama ka viinaga teha ...( aga muidugi ... teil on ju iga kast, iga ruutsentimeeter , iga transport .. üks suur rumal katte jackpot ja mitte väärtusahel, kesklinna consum on ere näide)
  -4
vöru linn vöiks lennujaama valmis ehitada vott siis oleks kaubandust muidu on siin inimesed juba nii seestunud ,et vöimurid veavad juba inimesi metsa puukülge ei tööta meie eest ei söö meie eest siis las kährikud järavad :lol: seniks päikest

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD