Tamula vee rohelise värvitooni ja sodise ilme põhjustajaks olevad vetikad on ohutud

Markus vetikaid uurimas. Fotod: AIGAR NAGEL

VEEPUHTUS ❯ Viimastel soojadel supluspäevadel on olnud kuulda nurinat, et Tamula vesi on rohekas ja näeb välja imelik. Järele mõeldes on seda kurdetud igal aastal. Millega võib olla tegu? Paratamatult mõeldakse, kas selline roheline värvus ja sodine vesi on ka ohtlikud? Juunis Terviseameti poolt võetud veeproovide kohaselt on meie Tamulaga kõik korras ja vee kvaliteet väga hea. Proove võetakse terve suplushooaja vältel nii soole enterokokkide kui Escherichia coli hulga määramiseks, need jäid nüüdki ilusti lubatud piiridesse.

Neljapäeval, selle nädala kõige palavamal päeval, mil Võrus mõõdeti 26 soojakraadi, uurisime natuke suplejate käest, mis nad veest arvavad.

G4S rannatöötaja näitamas paberit, kus kirjas, et veekvaliteediga on kõik korras ja vetikad endast ohtu ei kujuta. FOTOD: Aigar Nagel

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  0
Rannas olevat puhta vee dušš. Kui ujumast kipitava silmaga ära tulin, ei leidnud küll, kus see on. Soovitati purskkaevul loputada..
  0
Lubatud piires... :lol: lubatud piires fekaale ja uriini :lol:
  0
Käisin ka seal ujumas, peale seda nahk hakkas sügelema. Aga õnneks kui puhta veega sain puhtaks pesta siis lõppes ka sügelus.
  0
Kogu rannas on juba palju probleeme muide

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD