AS AKO paneb uksed kinni – kauaaegne ettevõte siples tööjõupuuduses

AS-i AKO tootmisruumides valitseb masendav töömeeleolu. Naised, kes on firmas töötanud väga kaua, peavad varsti sammud seadma Töötukassasse, et omale uus töökoht otsida. Eevi Joosu, kes on firmas töötanud üle 10 aasta, (pildil vasakul) ütleb, et tuleb eluga edasi minna ja hakkama saada. Foto: HELERI LAKUR

LIKVIDEERIMINE > Üle 25 aasta Tsoorus, Antsla vallas kaminapuude ja saematerjali tootmisega tegelenud ettevõtte paneb tänavu uksed kinni. AS Ako juhatuse liikme Agu Ilvese sõnul on ta töötajaid teavitanud firma tegevuse lõpetamisest ja koondamisteate on saanud 16 töötajat. Mis saab inimestest, kes oma töö on kaotanud ja mis saab ettevõttest edaspidi?

Suur tööjõupuudus

Ettevõtte juht Agu Ilves kinnitas eile Võrumaa Teatajale, et võttis otsuse vastu raske südamega ja lisab, et veel ei plaaninud firma lõpetamist. Peamiseks põhjuseks peab ta aga tööjõupuudust. „See oleks olnud aja küsimus. Kool pandi kinni, meditsiinipunkt ja postkontor läksid ka kinni. Noored üldiselt tööd teha ei taha ja kõik tahavad IT-mehed olla. Maapiirkond on rahvast tühjaks jooksnud,” sõnab Ilves. „Kahju on kinni panna, aga elu on selline,” ohkab mees. Tööliste puudus on suur. Puidutööstuses töötamine ei ole mingi raketiteadus ja siiani on kõik töölised oma tööga hakkama saanud, aga pole lihtsalt inimesi võtta. Veel hiljuti oli mul töökuulutus üleval mitu nädalat järjest, aga mitte ühtegi huvilist ei olnud,” rääkis ta. Samuti tõdes Ilves, et kui kohalikku rahvast tahad tööle võtta, siis nad ei tule. Istuvad poe juures ja ei tahagi tööd teha. Otsus firma likvideerimisele saata sai vastu võetud juuli lõpus. „Üks kauaaegne töötaja läks pensionile, teine pikemale haiguslehele ja nii ta läks. Kõik need asjad juhtusid korraga ja siis tuli otsustada,” on mees nördinud.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
This comment has been deleted by Administrator
  +7
Meil makstakse 9 senti küttepuude kotti panemise eest. Puidu äris ongi nii, et raha on küll küsima aga töötegijatele maksta ei taha.
  0

Quoting tüümiis:

Maksa meestele korralikku palka siis saad ka tööjõudu, sandiseeklite eest pole mõtet rabada.

õige
  +14
No me oleme ju alati vastu tulnud töötajate ootustele ja püüdnud konkurentsivõimelist miinimum palka maksta !?
  +13
Igale saagijale oma kaater või igas kaatris saagiku omanik ja ongi lahendus olemas.
Üks mees võib teha mitme mehe töö, aga ei soovi teha teise mehe tööd.
  +11

Quoting tüümiis:

Maksa meestele korralikku palka siis saad ka tööjõudu, sandiseeklite eest pole mõtet rabada.


Naljamiis..kes seda küttepuud siis ostab kui miljon massab
  +44
Maksa meestele korralikku palka siis saad ka tööjõudu, sandiseeklite eest pole mõtet rabada.
  0
siin ja seal vörumaal öldi juba milleeniumi ajal keskkooli löpus üksteisele kas me teid enam tunneme :lol:
  +4
ise veavad siit riigist oma ärikatega köik välja kohvris midagi tösta keegi ei taha ainult sektantlike ullikesi pidada kuskil keldris kes kummardaks isandat kogu töde eesti suhtumisest eestlastesse tegu on muidugi suht lubjastunud produktiga .
  +33
olematu palga eest ei taha enam . aga no tunneme kik kaasa vaesele bossile
  +8
on firma surmas süüdi?

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD