Menu

.      

Ratas: esmajoones tuleks langetada kütuse- ja elektriaktsiisi

  • Kirjutas BNS

Peaminister Jüri Ratas FOTO: Aigar Nagel

Keskerakonna juht, peaminister Jüri Ratas rääkis Vikerraadiole, et ta jätaks samale tasemele alkoholiaktsiisi, ent langetaks järgmises valimistsüklis kütuse- ja elektriaktsiisi.

Ratas rääkis Vikerraadio saates "Stuudios on peaminister", et aktsiisiralli algas Reformierakonna valitsuse ajal, kuid vigu tegi ka praegune valitsus, vahendas Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) uudisteportaal.

"Aktsiisipoliitika on see, kus üks sõimab teist, aga ühed mustad on mõlemad. Tänane valitsus on tunnistanud oma viga ja muutnud poliitikat. Kas peaksime alandama aktsiise 1. jaanuarist 2019? Me alustasime Reformierakonna algatatud aktsiisiralli muutmist juba 2016. aasta lõpus. Vigu on tunnistatud, olgu need omad vead või eelmise valitsuse omad," rääkis Ratas ERR-ile.

Ratas ütles ka, et tema hinnangul tuleks langetada esmajoones kütuse- ja elektriaktsiisi. "Kui räägime aktsiisilangetustest, siis see, mis inimesi päriselt lööb, on kütuse- ja elektriaktsiis. Meie soov on neid langetada. Alkoholiaktsiisi me tõstma ei hakka," vahendas ERR-i uudisteportaal.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD